Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Metodologia del Màster en Fisiologia de la UV

laboratorio-metodologia

La metodologia per a la recerca en fisiologia ocupa la part central de les assignatures obligatòries d'aquest màster i suma un total de 15 crèdits ETCS.

14 de de gener de 2016

La metodologia per a la recerca en fisiologia suma un total de 15 crèdits ETCS dins del Màster en Fisiologia de la UV i és la part central del bloc del mòdul de caràcter obligatori. En aquest apartat es troben les assignatures de ‘Mètodes de treball en laboratori en Fisiologia’, ‘Mètodes de tractament de dades en Fisiologia’ i ‘Anàlisi digital de senyals i imatges en Fisiologia’.


• ‘Mètodes de treball en laboratori en Fisiologia’
Aquesta assignatura compta amb un total de 6 crèdits ETCS i es basa en un treball continu i pràctic. L'alumne treballarà les bases experimentals en les quals es fonamenta la recerca actual en els laboratoris de Fisiologia. El seu caràcter és fonamentalment pràctic i se centra en les tècniques i metodologies de biologia cel·lular i molecular més habituals utilitzades en els laboratoris de recerca biomèdica. L'objectiu és que els alumnes aprenguen a utilitzar correctament l'instrumental científic i aprenguen i apliquen les bones pràctiques de laboratori. És una assignatura bàsica perquè l'alumne es desenvolupe en el treball de laboratori i les tècniques capdavanteres de recerca. Pots consultar més sobre aquesta assignatura ací.


• ‘Mètodes de tractament de dades en Fisiologia’
Aquesta assignatura consta de 6 crèdits ETCS i dota a l'alumne dels coneixements bàsics per a manejar i tractar dades experimentals per a una correcta obtenció de resultats. Dirigeix a l'alumne cap a la faceta investigadora d'aquest màster ja que l'objectiu principal és l'adquisició de coneixements per a realitzar un tractament adequat de dades experimentals en el laboratori. Altres ensenyaments d'aquesta assignatura són el coneixement del camp d'aplicació i l'adequat ús dels diferents test estadístics per a una correcta extrapolació des d'aquest camp a la comunitat no científica. També es tracta un dels programes estadístics més utilitzats en l'actualitat, el SPSS v.17. Si desitges més informació sobre aquest tema pots consultar-la ací.


• ‘Anàlisi digital de senyals i imatges en Fisiologia’
Aquesta assignatura té un impacte menor en aquesta matèria ja que consta de 3 crèdits ETCS però així i tot és una part bàsica d'aquest mòdul. ‘Anàlisi digital de senyals i imatges en Fisiologia’ se centra en les possibilitats que ofereix l'estudi de l'extracció d'informació representada tant en imatges com en senyals d'interès biomèdic. Els alumnes s'inicien en les tècniques de captura, processament i tractament d'imatges i senyals i en la seua aplicació a la radiografia digital, citogenética, termografia, electromiografía i electrocardiografía. L'objectiu és que els alumnes tracten directament amb les fonts d'informació: des de les més tradicionals fins a les noves tecnologies que ofereix Internet. L'estudiant ha de saber sintetitzar i comunicar informació científica d'una forma clara a través del llenguatge i els coneixements bàsics que atorga aquesta assignatura. Pots conèixer més aspectes sobre aquests estudis ací.


Aquesta és una breu explicació de les assignatures que formen la meitat del mòdul obligatori del Màster en Fisiologia de la Universitat de València. Pots consultar ací el pla d'estudis complet i conèixer els altres mòduls que conformen aquest màster.

Etiquetes Metodologia , UV
Publicat per: Inés Luján