Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Quins estudis cardiovasculars puc cursar en el Màster en Fisiologia?

La fisiologia cardiovascular forma part del mòdul obligatori del Màster en Fisiologia de la Universitat de València i suma un total de 7 crèdits ETCS.

21 de de gener de 2016

La fisiologia cardiovascular és una part principal del Màster en Fisiologia i es divideix en dues assignatures: ‘Regulació de la circulació. Paper de l'endoteli’ i ‘Tècniques especials de recerca cardiovascular’, que ajunten sumen un total de 7 crèdits ETCS. És una de les matèries claus d'aquest màster i suposa un dels punts més avançats de recerca d'aquests estudis.

• ‘Regulació de la circulació. Paper de l'endoteli’
Aquesta assignatura es basa en l'estudi de l'endoteli com a centre de diverses patologies que causen problemes vasculars, els últims avanços que permeten conèixer els mecanismes que intervenen en la funció endotelial i les seues alteracions en la disfunció. La presència de l'endoteli en totes aquestes malalties cardiovasculars ho assenyalen com una peça clau de l'aparició de les mateixes i el seu desenvolupament, i és en el que es basa aquesta assignatura. Els objectius generals són el coneixement dels mecanismes bàsics que intervenen en la regulació del flux sanguini i de la pressió arterial, conèixer el paper de les principals substàncies d'origen endotelial en la regulació del to vascular i identificar la disfunció endotelial com a base de les alteracions vasculars presents en diverses patologies. Compta amb 4 crèdits ECTS, és impartida per José M Vila Salines i pots conèixer més sobre aquest tema ací.

Fisiologia UV

• ‘Tècniques especials de recerca cardiovascular’
En aquesta assignatura s'abordaran les principals tècniques disponibles per a conèixer la recerca en fisiologia cardiovascular, des de models cel·lulars passant per models animals fins a la recerca en humans. El coneixement de les últimes tecnologies aplicades a aquest camp és la clau d'aquesta assignatura, igual que les possibilitats i les limitacions que presenten les tècniques multidisciplinàries actuals. Aquesta assignatura està dirigida al caràcter investigador del màster, ja que la seua aplicació depèn del treball de laboratori. Consta de 3 crèdits ETCS, està impartida per Carlos Hermenegildo Caudevilla i pots conèixer més ací.

Aquestes assignatures entren dins de la matèria de la fisiologia cardiovascular, inclosa en el mòdul de caràcter obligatori d'aquest màster. En aquest mòdul es barregen classes teòriques i pràctiques per a aconseguir l'aprenentatge i maneig de la metodologia i les tècniques específiques de recerca.

El coneixement de les noves tecnologies i les bases experimentals dels aspectes més innovadors aplicats a la fisiologia és la clau d'aquest mòdul, que consta de 30 crèdits ECTS i és la part vital del Màster en Fisiologia de la Universitat de València. Pots conèixer més sobre els estudis complets d'aquest màster ací.

Etiquetes Fisiología , Cardiovascular , UV
Publicat per: Inés Luján