Logo de la Universitat de València Logo Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències Logo del portal

programa

Don Vicent Andrés Martínez és psicòleg i director del centre Projecte Home de València.

En la seua intervenció ens va informar de les característiques de l'organització Fundació Arquebisbe Miguel Roca i que coneixem com Projecte Home.

Va ressaltar en primer lloc que és un organisme sense ànim de lucre i en segon lloc que la seua ideologia és aconfessional. Ambdues circumstàncies condicionen les aportacions que ofereixen a la societat, així com el perfil professional que necessiten dels seus col·laboradors. La seua finalitat és la intervenció social en l'àrea de les addiccions sent una organització del denominat “tercer sector”.

El tercer sector es caracteritza per oferir una resposta ràpida davant les necessitats emergents que plantegen una problemàtica social. Comporta un compromís amb un determinat territori, per la qual cosa hi ha 27 centres de projecte home dins del territori espanyol. L'últim aspecte que defineix aquest tercer sector és el voluntariat, que en l'actualitat ja està organitzat i té un gran reconeixement social, s'utilitzen personal per a treballar amb persones.

La marca de Projecte Home té un reconeixement social que s'ha anat actualitzant pel que ens va explicar els serveis que ofereix en valència, com és la informació, l'assessorament i l'avaluació per a la persona que consumeix drogues i les seues famílies. S'utilitzen programes de caràcter ambulatori i residencial utilitzant centres de dia, comunitats terapèutiques, el centre d'atenció i tractament de les addiccions (TAST) i la Comunitat Terapèutica Intrapenitenciaria (CTI). L'organització té diversos centres en la comunitat valenciana on ofereixen els seus diferents tractaments.

Des de fa uns anys col·laboren amb el nostre Màster oferint als nostres estudiants la possibilitat de realitzar pràctiques externes amb ells.

Llista d'enllaços: