Logo de la Universitat de València Logo Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències Logo del portal

El títol del Master es compon de 120 crèdits que es realitzen en dos cursos acadèmics vinculats al programa de Doctorat Investigació en Psicologia. En cada any s'imparteixen 60 crèdits, organitzats en quatre mòduls per any (veure pla d'estudis, verificat per la ANECA). L'ensenyament és presencial.

En el primer any s'imparteixen coneixements relacionats amb la Neurobiología de les drogodependències, la prevenció, diagnòstic i intervenció en drogodependències, Drogodependència en l'àmbit social i de la salut i Avanços en el tractament de les drogodependències i patologia dual.  El segon any ofereix la Formació complementària, ètica, deontologia professional i Legislació en drogodependències, i el module Formació especialitzada: investigació en drogodependències.

En el segon any es realitzen les pràctiques externes (en centres especialitzats en prevenció i tractament en drogodependències) i el Treball Fi de Master. A més, el Master organitza periòdicament conferències i seminaris sobre temes específics, impartits per especialistes de rellevància nacional i internacional.

L'objectiu general del Master és la formació de professionals que siguen capaces de comprendre, interpretar i analitzar el comportament addictiu en drogodependències amb les destreses i habilitats per a avaluar i intervenir en aquest àmbit (consultar apartat de competències bàsiques, generals i específiques).