Logo de la Universitat de València Logo Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències Logo del portal

La drogodependència constitueix un problema central de salut pública en els països desenvolupats. El consum de substàncies d'abús incideix sobre tota la població, i les il·legals tenen major prevalença en la població més jove, creant a tots ells incapacitat i gran morbiditat per al patiment de molt diverses patologies, entre les quals s'inclou la neuropsiquiátrica.

La demanda social i sanitària en drogodependències és afrontada per múltiples professionals (psiquiatres, psicòlegs, assistents socials, infermers, etc...), no obstant açò, la complexitat del maneig del drogodependiente requereix una especialització que arreplegue una sola formació especialitzada amb un fort caràcter multidisciplinari.

1.- El master DITPA, es caracteritza per la seua naturalesa multidisciplinària, en la qual intervenen les ciències bàsiques i aplicades com la Psicologia, Medicina, Infermeria etc.,

2.- Ofereix una formació integral per a tots els estudiants i aprofundeix en àrees concretes de formació, en funció de la professió d'origen i de les motivacions de cada alumne.

3.- S'accedeix al Master amb els següents títols:

- Titulació de Llicenciatura, Diplomatura o Graduació universitària en l'àmbit biopsicosanitario (Psicologia, Medicina, Farmàcia, Infermeria, etc…) o d'intervenció social (Treball Social, Educació social o Teràpia Ocupacional).

4.- A més, podran accedir titulats d'altres àrees procedents de la pràctica professional assistencial i preventiva en drogodependències.