- Capacitat per al maneig d'articles, documents científics i fonts jurídiques (legals, jurisprudencials i doctrinals) i ètiques entorn de la nutrició, l'alimentació i l'exercici professional.
- Capacitat per a formular preguntes (objectius i hipòtesis) de recerca en alimentació i nutrició humana.
- Dissenyar estratègies metodològiques per a respondre a preguntes de recerca.
- Portar a terme la seqüència global (disseny, execució i anàlisi) per a l'estudi quantitatiu i estadístic de resultats de recerca.
- Elaborar tractaments dietètics adaptats a cada situació fisiològica i/o patològica i/o comunitària.
- Ensenyar la metodologia de la nutrició basada en fets (evidence-based).
- Analitzar els nutricèutics comercialitzats amb possible utilitat personalitzada.
- Introduir l'estudiant amb elements claus en la comprensió de les polítiques d'alimentació i nutrició i el seu context.
- Conèixer la relació entre el desenvolupament de les polítiques i la salut, l'alimentació i la nutrició, la seua construcció, formulació i implementació i analitzar críticament les polítiques en curs en la resolució de problemes.
- Desenvolupar habilitats per a la planificació de programes d'intervenció amb un enfocament participatiu de la comunitat.
- Capacitar per al desenvolupament de tecnologia culinària adaptada a teràpies nutricionals individualitzades i comunitàries.
- Desenvolupar i redactar resultats i/o publicar treballs científics en nutrició.
- Fomentar l'emprenedoria, el desenvolupament de patents i de know-how en l'àmbit de la nutrició i/o l'alimentació.
- Valorar la importància de la restauració col•lectiva per a la consecució d'una gastronomia saludable i el desenvolupament d'una cultura de l'alimentació en la recuperació de tradicions culinàries i models alimentaris.
- Identificar, organitzar i elaborar projectes de cooperació al desenvolupament en l'àmbit de la nutrició i la salut.
- Saber dissenyar gabinets dietoterapèutics i unitats de nutrició hospitalària.
- Conèixer les estratègies, les eines i el disseny de plans de mitjans socials, màrqueting alimentari i tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) per al desenvolupament de l'activitat dietètica.
- Conèixer la normativa sobre informació alimentària, la seua publicitat i les estratègies de venda.
- Conèixer les estratègies més adequades en educació alimentària.
- Estudiar punts anatòmics, proporcionalitat i composició corporal en el marc de la cineantropometria i l'antropometria.
- Planificar estratègies d'intervenció per a hidratar.
- Planificar per a disciplines esportives les estratègies d'intervenció dietètica.
- Conèixer els diferents ajuts ergogènics.
- Conèixer i aplicar els coneixements i les competències adquirits en l'àmbit professional en nutrició i alimentació.
- Adquirir el coneixement que permeta actuar respectant els drets fonamentals i els principis d'igualtat.