Logo de la Universitat de València Logo Màster  Universitari en Qualitat i Seguretat Alimèntaria Logo del portal

Introducció

Presentació del Màster en Qualitat i Seguretat Alimentària

La importància socioeconòmica del sector alimentari unit als grans canvis esdevinguts en el camp de l'alimentació quant a pautes dietètiques, nous aliments, interès creixent de determinats nutrients, noves tecnologies de processament, nous materials d'envasament i biotecnologia alimentària, dóna lloc a la necessitat de professionals i investigadors / es competents en aquestes activitats. Els consumidors/es demanen cada vegada més, aliments més saludables i segurs, amb millors propietats nutritives i sensorials, el que obliga a millorar la qualitat, després de l' ocupació de la tecnologia alimentària, per a l'obtenció d'aliments segurs i amb característiques sensorials adequades. És per això que la indústria alimentària ha hagut de fer un gran esforç en dotar la societat d'aliments considerats de qualitat i necessita professionals que puguin abordar els nous reptes que es plantegen. En aquest context, i dins del marc de la Universitat com a institució responsable de la formació de postgrau, es planteja el present Màster orientat a la formació de professionals en l'àmbit de la Qualitat i Seguretat Alimentària.

Es plantegen dos itineraris docents dirigits a:
• Orientació professional : capacita l'estudiant cap al seu desenvolupament professional com experts en Qualitat i Seguretat Alimentària, tant en l'àmbit privat com públic.
• Orientació investigadora : dirigit a desenvolupar una carrera acadèmica i / o investigadora, tant en institucions públiques com organitzacions privades, obrint l'accés al programa de doctorat vinculat de Ciències de l'Alimentació de la Universitat de València.

Fitxa descriptiva

  • Denominació : Màster Universitari en Qualitat i Seguretat Alimentària
  • Branca de coneixement: Ciències de la Salut
  • Organització : Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública , Ciències de l' Alimentació , Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València .
  • Entitats Col · laboradores : Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments ( IATA ) del Consell Superior d'Investigacions Científiques ( CSIC ) .
  • Centre de gestió : Facultar de Farmàcia .
  • Coordinació Acadèmica : Dra Mª José Ruiz Leal .
  • Tipus d'ensenyament : Presencial
  • Idioma principal d'impartició : castellà
  • Places de nous ingressos ofertades : 40
  • Crèdits del Títol : 60 crèdits ECTS
  • Nombre mínim de crèdits de matrícula : 30 ECTS
  • Durada : el Màster es pot realitzar en un curs acadèmic complet . També es pot fer a temps parcial en dos cursos ( 30 ECTS per curs ) .
  • Aules : Aulari Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia ( Campus de Burjassot ) .
  • Horaris : les classes teòriques s'imparteixen dos dies a la setmana en sessions de 4 hores diàries en horari de tarda .
  • Doctorat vinculat : el Màster habilita per a la realització del Programa Oficial de Doctorat en Ciències de l'Alimentació , impartit per competència del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública , Ciències de l' Alimentació , Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València

Estructura Crèdits ECTS

• 30 ECTS corresponents a tres mòduls teòrics obligatoris :

  • Nutrició i Bromatologia
  • Seguretat Alimentària
  • Tecnologia i Biotecnologia dels Aliments

• 15 ECTS corresponents a un mòdul optatiu entre :

  •  Pràctiques Externes per a l'orientació professional
  •  Tècniques d'Investigació per a l'orientació investigadora

• 15 ECTS corresponents al mòdul obligatori de :

  • Treball Fi de Màster