Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Teledetecció Logo del portal

El boom immobiliari vist des de cinc satèl·lits

Fa poc més d'un mes des que Google va llançar a internet la versió millorada de la seua eina ‘Google Earth Timelapse’. Aquesta nova aplicació permet als usuaris viatjar a través del món, durant els seus últims trenta anys, en un time-lapse compost per més de cinc milions de fotografies.

10 de de gener de 2017

El boom immobiliari espanyol:

L'aplicació ens permet seguir amb tot detall el boom immobiliari que va viure el nostre país durant la passada dècada. Resulta interessant veure com algunes ciutats espanyoles, com Benidorm, han duplicat la seua grandària i construït sense restricció alguna.

Actualment, el municipi alacantí és la localitat amb més gratacels del nostre país. El seu atractiu turístic ha propiciat que en els últims 50 anys haja passat de tenir 6.200 habitants (1960), a més de 66.000 (2016). A més, el 30% d'aquests, són estrangers, i en període vacacional arriben a aconseguir els 100.000 habitants.

 

 

Altres localitats destacades són Salou, o Torremolinos. El municipi, annexionat a la ciutat de Màlaga fins a 1988, va ser un de les principals destinacions triades pels turistes de sol i platja. El seu creixement des dels anys 60 és exponencial. Però és a partir de la dècada dels 90 quan l'edificació es dispara.

 

 

Altres llocs d'interès:

A més de mostrar-nos l'auge de la construcció en el nostre país, 'Google Earth Timelapse'' també ens permet observar els estralls que està causant el canvi climàtic en el planeta:

- El desglaç de la glacera Columbia (Alaska):

Quan els exploradors britànics ho van descobrir en 1794, el seu nas s'estenia fins al bord nord de la illa de Heather, prop de la desembocadura de la Badia de Columbia. La glacera va mantenir aquesta posició fins a 1980, quan va començar una ràpida reculada. En el time-lapse pot observar-se la velocitat a la qual la glacera s'està retiran

 



 

 

Etiquetes