Orígens de la Facultat de Ciències Matemàtiques
La Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València es va crear el dinou de setembre de mil nou-cents setanta-set per una Ordre Ministerial en la qual s'acordà dividir l'antiga Facultat de Ciències de l'aleshores Universitat Literària de València en quatre facultats: Facultat de Ciències Químiques, Facultat de Ciències Físiques, Facultat de Ciències Matemàtiques i Facultat de Ciències Biològiques. Així mateix, els seus orígens es remunten a octubre de 1966, època de la creació de la Secció de Ciències Matemàtiques, en l'antiga Facultat de Ciències, situada en l'edifici núm. 13 de l'abans anomenat Passeig de València al Mar, que fins aleshores només disposava de Secció de Ciències Químiques i Secció de Ciències Físiques. El posterior naixement de la Secció de Ciències Biològiques, el progressiu increment en el nombre d'estudiants i l'imminent trasllat a l'actual Campus de Burjassot-Paterna van propiciar la divisió en les quatre facultats suara esmentades.
La Facultat de Ciències Matemàtiques
La Facultat de Ciències Matemàtiques és un centre de la Universitat de València que té com a objectiu prioritari l'organització de l'ensenyament del Grau en Matemàtiques, així com la difusió del coneixement de la disciplina.
La Facultat es compon de personal docent i investigador (PDI), estudiants i personal d'administració i serveis (PAS).
Els coneixements es divideixen en àrees. Els departaments són les entitats universitàries que s'encarreguen d'organitzar i desenvolupar la investigació i els ensenyaments referents a una àrea de coneixement o conjunt d'àrees afins. Cada professor s'integra en un departament en el qual du a terme la seua tasca docent i investigadora. A la Facultat de Ciències Matemàtiques hi ha adscrits els departaments següents:
- Anàlisi Matemàtica
- Estadística i Investigació Operativa
- Matemàtiques
Hi ha altres departaments amb docència en les titulacions impartides a la Facultat i que no hi són adscrits; aquest són:
- Astronomia i Astrofisica
- Informàtica