Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La StartUP "Predesal", una consultora alimentària especialitzada en sostenibilitat i reducció del desaprofitament alimentari, guanyadora del Campus d'emprenedoria AgrotecUV Innova

  • 10 de juliol de 2023
María Sanchís, guanyadora amb la seua StartUP Predesal

El passat 7 de juliol va tindre lloc la presentació pública i la selecció dels projectes guanyadors del Campus d'emprenedoria "AgrotecUV Innova", un programa formatiu intensiu per a capacitar a l'estudiantat a generar idees de negoci i projectes emprenedors innovadors de triple impacte al voltant de l'agroalimentació sostenible i saludable, que compta amb el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Durant la final d'aquest campus es va realitzar l'exposició pública dels 7 projectes que optaven als quatre premis, un primer premi de 2.000€ i tres accesits de 1.000€. Els projectes que van participar en la fase final van ser:

  • Projecte 1: "Cucare Diagnostics": ofereix serveis de detecció molecular i genètica en colònies d'insectes.
  • Projecte 2: "DisFrute": manufactura smoothies liofilitzats de fruites de destriament.
  • Projecte 3: "ConectaRe": intermediari entre els productors de subproductes agraris i ramaders i aquelles PYMEs i artesans que els utilitzen com a matèria prima o com a component en la seua activitat.
  • Projecte 4: "Predesal": assessoria ambiental especialitzada en la prevenció de les pèrdues i el desaprofitament alimentari.
  • Projecte 5: "Vidoma": ofereix una solució integral econòmica, científica i personalitzada per als pacients oncològics.
  • Projecte 6: "Healty Food": ven menjar saludable divertit de consumir, a baix preu i directa en la taula. 
  • Projecte 7: "Pomona": es dedica a la producció de licors fruiters, amb i sense alcohol, revaloritzant els destriaments produïts a la Comunitat Valenciana.

La Comissió d'Avaluació finalment ha seleccionat els següents projectes guanyadors:

  • El primer premi, valorat en 2.000€ li ha sigut entregat a "Predesal", de María Sanchis, estudiant de Doctorat de Ciències de l'Alimentació.
  • Els tres accesits valorats en 1.000€ han sigut per a:
    • "ConectaRe" de María Aparisi, estudiant de International Business.
    • "Pomona" integrat per Sergio París, estudiant de International Business, Javier Velilla que estudia el Grau en Física, Avetik Ghazaryan del Grau en Turisme, Miguel Ángel Jareño del Grau en Biotecnologia i Miriam Caballero que estudia el Grau de Farmàcia.
    • "Vidoma" de Natalia Calles, estudiant del Grau de Farmàcia.

Des de UVemprén volem donar-los les gràcies pel seu esforç durant tot el Campus i els animem a continuar treballant en els seus projectes.