Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La Universitat de València i la Conselleria d’Innovació, Industria, Comerç i Turisme 5UCV lliuren els premis per al repte d’innovació que ha presentat el Grupo Alacant a l’estudiantat de la UV en el marc del programa GENNERA

  • 31 d’octubre de 2023
Image de la noticia

La Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa Donat, y la Directora de Grans Comptes en la empresa Grupo Alacant, Pilar Matea García, han lliurat els premis d’innovació del programa formatiu GENNERA que impulsa amb el seu patrocini la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana en el marc del Campus Emprenedor, Innovador i Sostenible 5UCV.

L'objectiu del programa és que l'estudiantat desenvolupe les competències professionals i emprenedores necessàries per a resoldre els reptes d'innovació reals que els presenten les empreses col·laboradores, mostrant el seu talent per a l'emprenedoria en l'àmbit corporatiu.

12 estudiants de les facultats de Economia, Socials, Dret, Psicologia i Filologia han completat el programa amb èxit i han rebut un certificat acreditatiu de la formació rebuda.

El Grupo Alacant és un grup empresarial dedicat a la fabricació i distribució de tota mena de gelats va ser fundat l'any 1972 per un grup de 35 mestres geladers que van decidir unir-se per a crear junts les millors receptes. Actualment el grup disposa de quatre fàbriques amb 27 línies de producció, que compten amb avançada tecnologia i una capacitat per a fabricar 135 milions de litres a l'any. Gelats Alacant, Antiu Xixona, For You free From, Royne Special Line i Somosierra són les marques a través de les quals arriben al mercat. Són líders a Espanya i els principals retailers europeus estan entre els seus clients. Facturen més de 220 milions d'euros a l'any i el seu equip està format per més de 550 persones.

El repte plantejat a l’estudiantat era el següent:

Com millorar la comunicació interna en l'empresa? Quines són les propostes o mesures a implantar que l'alumnat creu que els farien millorar la comunicació i així millorar el seu sentit de pertinença al grup, motivació i orgull de pertinença al Grup?

Finalment, la Comissió de Valoració formada per Pilar Matea García, la professora de la Facultat d’Economia, Clara Martínez Fuentes i per Rafael García Martínez, director de UVemprén ha proposat com guanyador al projecte “Visión panorámica” format pels estudiants Defina Mateu de la Facultat d’Economia, Mateu Ferrer de la Facultat de Dret i Carol Neiza de la Facultat de Filologia, Traducció i Interpretació.

Volem agrair el treball del claustre de professors del programa i de les mentores del equips d’Innovació per part del Grupo Alacant, María José Arqués, Directora de Recursos Humans, Belén Francés técnica del departament de RRHH i Pilar Matea García.

Enhorabona a tot l’estudiantat participant.