University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Presenten una investigació sobre l'estigma cap a la malaltia mental entre els estudiants de Medicina en el Congrés Europeu de Psiquiatria

  • March 6th, 2018

El grup d'investigació de la Facultat VALSME ha presentat la seua investigació sobre l'estigma cap a la malaltia mental entre els estudiants de Medicina en una comunicació oral al Congrés Europeu de Psiquiatria, celebrat del 3 al 6 de març en la ciutat de Niça (França). VALSME està format per Beatriz Atienza (estudiant de quart de Medicina), Helena Hernàndez (estudiant de cinquè de Medicina) i Vicent Balanzà (professor associat de la Unitat de Psiquiatria del Departament de Medicina).

L'objectiu d'aquest estudi ha estat saber si l'estigma cap a la malaltia mental, un fenomen estès per tota la nostra societat, està també present entre els estudiants de Medicina i en quin grau. Per esbrinar-ho, els autors d'aquesta línia d'investigació han involucrat els estudiants de segon de Medicina des de fa dos anys i han obtingut un total de 518 respostes als tres qüestionaris que valoren l'estigma (CAMI, RIBS i MAKS). Segons els resultats d'aquest estudi, quasi una quarta part dels estudiants enquestats no voldrien treballar amb una persona amb una malaltia mental. "Aquest fet és molt important perquè segons una metaanàlisi publicada a la revista JAMA, un 27% dels estudiants de medicina tenen depressió o simptomes depressius", destaquen els investigadors.

El grup d'investigació VALSME té com a futurs objectius l'aplicació de possibles mesures que puguen reduir aquest estigma i altres activitats amb l'objectiu de millorar l'educació mèdica per tal de proveir els futurs professionals amb les eines per a un bon exercici de la Medicina. 

La comunicació oral al Congrés Europeu de Psiquiatria l'ha presentat Helena Hernàndez, que ha estat acompanyada per Beatriz Atienza. Aquestes dues estudiants de la Facultat han estat premiades per la seua activa participació amb una inscripció per a la pròxima edició d'aquest congrés.

Vicent Balanzà també presentarà un pòster sobre aquesta investigació en el Congrés Internacional de Trastorn Bipolar que se celebra a Mèxic DC del 7 al 10 de març.

Images: