University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Taula redona sobre l'ús prudent dels antibiòtics en el Saló de Graus el dijous 16 de novembre

  • November 13rd, 2017
Antibiotics

El Saló de Graus de la Facultat acollirà una taula redona sobre l'ús prudent dels antibiòtics dijous que ve 16 de novembre a les 18 hores. Participaran els professors de la Facultat José Luis Ortiz, del Departament de Farmacologia, Arturo Artero, del Departament de Medicina, i Carlos Muñoz, del Departament de Microbiologia.

Aquest acte s'emmarca en la celebració del Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics el 18 de novembre, una iniciativa que té com a objectiu conscienciar als ciutadans sobre els riscos associats a l'ús imprudent d'aquests medicaments en persones i animals.

Ací teniu l'enllaç de la campanya “Antibiòtics: pren-te'ls de debò”, coordinada per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que té com a objectiu conscienciar sobre la importància de l'ús responsable dels antibiòtics. Podeu veure també el vídeo d'aquesta campanya

El missatge principal d'aquesta campanya se centra en el perill que representa per a la salut de tots el autoconsumo d'antibiòtics, un comportament que contribueix al desenvolupament de bacteris resistents i compromet greument l'eficàcia dels antibiòtics en el tractament de les infeccions d'origen bacterià.