Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Celebrem el Dia Mundial de les Abelles construint un "Hotel per insectes útils"

  • 20 de maig de 2020

 Hotel per a insectes útils realitzat per Mireia i Daniel (9 i 13 anys)Les abelles i altres pol·linitzadors es troben cada vegada més amenaçats per les accions de l'ésser humà.
Per a crear consciència sobre la importància dels pol·linitzadors, les amenaces a les quals s'enfronten i la seua contribució al desenvolupament sostenible, les Nacions Unides van declarar el 20 de maig “Dia Mundial de les Abelles”.
Una gran diversitat d'abelles és crucial per a assegurar la pol·linització dels cultius.
Els pol·linitzadors contribueixen directament en la seguretat alimentària, són indispensables per a conservar la biodiversitat i serveixen per a alertar-nos sobre els nous riscos ambientals, indicant la salut dels ecosistemes locals.
La bona pol·linització dels cultius necessita de l'acció conjunta d'abelles socials i abelles silvestres per a maximitzar la producció.
Aquestes abelles silvestres són principalment solitàries i no es congreguen en ruscos, sinó que creguen nius en buits de branques, obertures en fusta, o en túnels en el sòl, constituint prop del 95% de les espècies.
És per aquesta raó, que des del Museu us proposem una activitat com a commemoració del dia de les abelles Crear el nostre propi "hotel per a insectes útils".

Amb aquest xicotet gest, facilitaràs que multitud d'insectes beneficiosos per als cultius, entre els quals es troben abelles solitàries, marietes, crisopes, ... troben hostalatge al teu jardí, parcel·la, …

Descàrrega l'activitat fent clic damunt l'imatge o damunt d'aquest text

Esperem els teus vídeos i fotos, i els compartirem a la web del museu, i a les nostres xarxes socials!

#MuseuHNaCasa

@MuseuHNaCasa

Col.labora en el medi ambient!

Hotel i insectes realitzats per Daniel i Mireia (9 i 13 anys) 

Foto: Natalia Conejero-Ortega

Galeria d'imatges