UVsportsUniversitat de València Logo del portal

La incidència de casos de coronavirus no arriba a l'1% en la pràctica d'activitat física

  • November 6th, 2020
Image de la noticia

L'activitat i les instal·lacions esportives, segures enfront de la COVID-19.

Segons les dades del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, la incidència de casos acumulats en activitats esportives per la COVID-19 és del 0,5%, segons l'última actualització a data de 16 d'octubre. Es tracta d'unes dades que evidencien que tant les activitats com les instal·lacions esportives són segures, com deixa constància també el Col·legi de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Comunitat Valenciana (COLEFCV9) en la seua pàgina web.

L'informe indica que les dades de contagi en l'àmbit esportiu estan molt per sota dels tres àmbits amb més incidència del virus, que són el social (31,4% dels brots), el familiar (18,8% dels brots) i el laboral (13,3% dels brots).

Són unes xifres que deixen veure que totes les mesures dutes a terme i la responsabilitat dels usuaris estan permetent que la incidència dels contagis siga mínima. El Servei d’Esports vol donar les gràcies a tots els membres de la comunitat universitària per fer possible la continuïtat de la pràctica esportiva a les instal·lacions de la Universitat de València, gràcies a la seua actuació i al respecte de les normes del protocol COVID-19 actives.

Podeu accedir a l'informe del Ministeri (PDF)

PROTOCOL COVID-19

La programació de totes les activitats que es fan a instal·lacions a l'aire lliure i a interiors s’han d’atenir a una sèrie de protocols COVID de neteja, ventilació i distància de seguretat. Podeu consultar el protocol d'utilització de les instal·lacions esportives en la web del Servei d'Esports. Aquest protocol inclou, entre altres, les mesures següents:​

  • Tots/es els/les monitors/es i professors/es han de portar posada la màscara.
  • Tots/es els/les alumnes que fan l'activitat en espais tancats han de portar posada la màscara.
  • Es recomana l'ús de la màscara per a activitats en espais oberts.
  • S’ha de mantenir obligatòriament la distància de seguretat.

Llegiu el document: Protocol COVID-19

Reserva d'instal·lacions

Per reservar les pistes de pàdel, tenis, frontó i altres instal·lacions esportives, ací en teniu la informació: Instruccions reserves instal·lacions.

Oferta d'activitats esportives

La Universitat de València disposa d’una àmplia varietat d'activitats esportives, a més d'una extensa oferta d'esports individuals i d'equip. T'animem que continues gaudint de la pràctica de l'activitat física a la Universitat. Recorda que per inscriure-t’hi, ho has de fer només a través de l'aplicació de l’ AUTOMATRÍCULA, disponible en la pàgina web del Servei d’Esports.