UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Les bailaoras de flamenc de la UV: “Sin ti no bailamos nada”

  • September 22nd, 2020
Image de la noticia

Peça audiovisual de les bailaoras de flamenc de la UV, amb Lucila Duarte al capdavant.

“Este año tan diferente, tan especial, nos ha faltado el festival… Se rompe el silencio con la alegría del flamenco”. Així arranca la peça audiovisual que les bailaoras de flamenc i sevillanes de la Universitat de València, amb Lucila Duarte com a professora, van elaborar durant la proclamació de l’estat d’alarma per la crisi sanitària mundial, la COVID.

Avui la rescatem i la compartim. Como és costum, cada mes de juny les i els alumnes de l’activitat de flamenc i sevillanes dediquen les seues classes a l’assaig del Festival de Sevillanes i Flamenc de final de curs que organitza el Servei d’Esports, activitat que enguany no s’ha pogut realitzar.

Amb una ruta guiada per les alegrías, les sevillanes, els tangos, els jaleos… les imatges nos acosten a un personatge, el duende “elegante, casi como un señorito…”, que ens explica la història.

Entre el compàs de la música ens endinsem en el ball, que rescata el missatge següent: l’any que ve, el Festival de Flamenc i Sevillanes tornarà a ser una realitat.

Agraïm la idea al Servei d’Esports de la Universitat de València, a Lucila Duarte i a totes les bailaoras.