UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Mou-te amb les danses i balls de la UV

  • January 14th, 2021
Image de la noticia

Danses i balls que pots practicar a la UV: burlesque, capoeira, dansa contemporània, dansa i moviment, dansa jazz, dansa neoclàssica, flamenc, hip-hop, mambo, sevillanes i tango.

Ballar és un exercici molt complet i pots integrar-lo a les teues rutines esportives. T'agrada el flamenc? O ets més de dansa contemporània? T'agradaria practicar capoeira o descobrir el burlesque? Aquestes són només algunes de les danses i balls que pots practicar a la Universitat de València.

Recorda que qualsevol ball implica un exercici aeròbic i de tonificació, t'ajuda a treballar l’elasticitat i és un gran aliat per al cap, perquè ajuda a socialitzar-se, combat l'estrès i reforça l'autoconfiança. Des del Servei d’Esports de la Universitat de València pots practicar-lo amb l'àmplia oferta de danses i balls que et detallem a continuació.

Tango: És un ball característic de les ciutats de Buenos Aires i Montevideo, de naturalesa netament urbana i renom internacional. La coreografia dissenyada a partir de l'abraçada de la parella és summament sensual i complexa.

Sevillanes: Ball d'origen espanyol profundament arrelat en la cultura popular andalusa. La música té tres temps: és rítmica i alegre. Com a ball, és un dels més difícils, ja que exigeix una complexa coordinació de cos sencer, braços i mans, a més de tenir un estil molt determinat.

Mambo o salsa a 2 : La salsa a 2 es balla seguint un ritme sincopat, mescla de música africana, hispanoamericana i jazz. S'introdueixen elements tècnics actuals de jazz, però tenint presents les arrels afroantillanes. Informació important: és imprescindible tenir coneixements de salsa.

Hip-hop: Seguint la música que sona, descobriràs una forma diferent, rítmica i sana de passar-ho bé.

Flamenc: El flamenc és un gènere espanyol de música i dansa que es va originar a Andalusia al segle XVIII. El cant, el toc i el ball són les principals facetes del flamenc.

Dansa neoclàssica: Dirigit a tots aquells que els agrade la música i el ritme. Amb la dansa definiràs i reafirmaràs molts dels grups musculars, incrementaràs la resistència i flexibilitat i estimularàs la teua capacitat cardiovascular.

Dansa jazz: No importa el nivell que tingues. En aquesta activitat el que importa és que t'agrade ballar. Podràs aprendre a treballar el cos amb exercicis de flexibilitat i coordinació.

Dansa i moviment: Tonificaràs el cos, enfortiràs les articulacions, controlaràs les habilitats motores, treballaràs la respiració i aprofundiràs en l'estirament. Tots aquests conceptes es treballen mitjançant la música, tot fent un viatge pels diferents estils musicals.

Dansa contemporània: La dansa contemporània va sorgir com una reacció contra les posicions i moviments estilitzats del ball clàssic. En la dansa contemporània la dinàmica del cos prové de l'energia de la persona, que fa que el moviment calibre cada part del cos.

Capoeira: Té l'origen en les danses pròpies dels esclaus que Portugal va portar al Brasil entre els segles XVI i XVIII i que es van integrar en una forma de dansa basada en tècniques de lluita cos a cos. La riquesa de moviments, el ritme captivador i l'atractiu visual han contribuït al notable interès i desenvolupament que ha conegut aquesta activitat en els últims anys.

Burlesque: El burlesque és l'art de la sensualitat. És una activitat dirigida a treballar la pròpia sensualitat, la ironia, la comicitat, una miqueta d'erotisme i sobretot l'autoestima. No és un art limitat a estereotips de cossos ni a una franja d'edats i proporciona eines per a aprendre a connectar-se amb el propi cos i acceptar-se i definir un estil propi de moviment.

Com m’hi puc apuntar?

Per a inscriure-t’hi, només cal que entres en l'aplicació AUTOMATRÍCULA, disponible en la pàgina web del Servei d’Esports, i seleccionar l'activitat que vulgues practicar.