Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

I Premi FRANCISCA LORENTE SOLAZ

  • 4 de maig de 2023
Image de la noticia

La Facultat de Química convoca un premi per a joves investigadores i li dona el nom de Francisca Lorente Solaz, primera dona llicenciada en Ciències, Secció de Químiques, per la Universitat de València l’any 1917.

Resolució de 10 de gener de 2023, de la degana de la Facultat de Química, per la qual es convoca el Premi Francisca Lorente Solaz i se n’estableixen les bases reguladores.

Reunida la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Química el dia 10 de gener de 2023, acorda convocar un premi per a joves investigadores i donar-li el nom de Premi Francisca Lorente Solaz.

Francisca Lorente Solaz (València, 18 d’octubre de 1891-17 de setembre de 1981) va ser la primera dona llicenciada en Ciències, Secció de Químiques, per la Universitat de València, l’any 1917. Entre el 1920 i el 1922, va col·laborar en el Laboratorio de Investigaciones Físicas, creat a Madrid el 1910 per la Junta de Ampliación de Estudios. Les seues investigacions se centraren en electroquímica i electroanàlisi, sota la direcció d’Enrique Moles, juntament amb Carmen Pradel. El 1931, treballà como a professora al laboratori municipal de Ciències Químiques de València, dirigit per Vicente Candela Ortells, i a partir del 1932 com a farmacèutica a l’avinguda del Port d’aquesta ciutat. L’objectiu del premi és realçar el paper de les dones en el món de la química.

 

1. Objecte de la convocatòria

Aquesta convocatòria té per objecte la concessió d’un premi a la trajectòria acadèmica i investigadora d’una dona formada en l’àrea de Química a la Universitat de València.

2. Participants

Per poder participar-hi, cal complir els requisits següents:

  • Ser dona graduada o llicenciada en Química amb posterioritat al 2012 (inclusivament).
  • Ser dona doctora dins d’un programa de doctorat de la UV de l’àrea de Química.
  • Ser dona menor de 30 anys.
  • En el cas de tenir fills, s’incrementa l’edat en un any per cada fill.
  • No haver estat guardonada en convocatòries anteriors.

 

CONVOCATÒRIA PREMI

FORMULARI DE SOL·LICITUD (ANNEX II)

PUNTUACIÓ (ANNEX III)

ACTA CONSTITUCIÓ JURAT (CANDIDATES ADMESES)

RESOLUCIÓ DEGANA A PROPOSTA DEL JURAT

RESOLUCIÓ DEFINITIVA DEGANA

LLIURAMENT DEL PREMI