Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

El rànquing Best Global Universities situa la Universitat com la tercera millor d’Espanya en Física i Química

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 8 de novembre de 2018
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València és la primera universitat valenciana, la cinquena d’Espanya i la 118 d’Europa, segons el rànquing Best Global Universities de la revista nord-americana U.S. News & World Report. Per matèries, la institució destaca en Ciències Agrícoles (primera espanyola i vint-i-dosena millor d’Europa), en Física i Química (tercera a escala estatal i entre les 200 millors del món) i en Economia i Negocis (quarta d’Espanya).

El rànquing Best Global Universities analitza 1.250 universitats de més de 60 països, a través de 13 indicadors: 9 bibliomètrics, que suposen el 65% del pes total, 2 de reputació amb el 25%, i 2 d’excel·lència (10% de la valoració). La revista elabora aquesta classificació per a donar resposta a la creixent demanda d’estudiantat nord-americà que es planteja matricular-se en universitats de fora del país.

Els indicadors en què destaca la UV són el de reputació regional de la investigació (posició 142 global), cites totals (212), i en l’indicador de publicacions i articles entre el 1% més citat, on ha avançat fins a la posició mundial 225.

Per matèries, la Universitat de València també destaca en Medicina Clínica (quarta posició a Espanya) i ha avançat en Biologia i Bioquímica fins al sisè lloc espanyol. En Biologia Molecular i Genètica, i en Medi Ambient i Ecologia, àrees no valorades el 2017, la institució acadèmica també se situa en el sisè lloc espanyol.

El Best Global Universities està encapçalat a escala global per la Universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la Universitat de Stanford. En l’àmbit europeu al capdavant hi ha la Universitat d’Òxford, la de Cambridge i l’Imperial College London. A Espanya, les úniques institucions d’ensenyament superior que superen la Universitat de València són la de Barcelona, la Pompeu Fabra, l’Autònoma de Barcelona i l’Autònoma de Madrid. A escala mundial, la Universitat de València es troba en la posició 264.

 

Metodologia i més informació:

http://ir.uv.es/ZB5r0eu