Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

Visita a l'Empresa TORRECID S.A.

  • 28 de febrer de 2020
Empresa
Empresa

Un grup d'alumnes de tercer i quart de la Facultat de Química han tingut ocasió de visitar l’empresa TORRECID a l’Alcora (Castelló) el dia 27 de febrer de 2020.

Data de la visita

 

27/02/2020

 

Empresa

 

TORRECID S. A. 

Enllaç

http://www.torrecid.com

 

Instal·lacions visitades 

Fàbrica de productes ceràmics en Alcora (Castellón)

 

Grup

 

Participaren un grup de 30 estudiants i estudiantes de tercer i quart del grau en Química i 6 professors i professores. 

 

Descripció de la visita 

 

Un grup d'alumnes de tercer i quart de la Facultat de Química han tingut ocasió de visitar l’empresa TORRECID a l’Alcora (Castelló) el dia 27 de febrer de 2020. La visita ha consistit en una presentació de l’empresa, des dels seus orígens a 1963 com una empresa familiar amb 8 treballadors, fins l’actualitat en que constitueix la corporació mes internacional de la Comunitat Valenciana amb presència a 28 països.

Durant la presentació s’ha destacat el caràcter disruptiu de moltes de les innovacions que ha protagonitzat TORRECID al llarg de la seua trajectòria, com el desenvolupament tecnològic de la monococció porosa o la decoració per impressió digital. De manera molt específica s’han exposat les oportunitats laborals dels químics i químiques als diferents departaments de l’empresa, el que sens dubte ha resultat de gran interès per als estudiants presents.

La visita ha continuat amb un recorregut per quatre espais ben diferents de les instal·lacions, com ara el laboratori de control de matèries primeres, la planta de fabricació de frites, la planta pilot de fabricació de peces ceràmiques i finalment un recorregut per l’exposició de productes, on hem pogut veure (i tocar) de prop tota la gama de materials fabricats per TORRECID en el seu format final. Per finalitzar ens han ofert un obsequi.

La Facultat de Química vol agrair, com sempre, la disposició de TORRECID per atendre al nostre alumnat i molt especialment a Javier Gasch i José Enrique Clar, responsables del departament de recursos humans per l’exquisida atenció que sempre els dediquen.

 

 

 

 

 

 

Imatges: