University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Oberta la inscripció a la XXII Matinal de l’Evolució, amb dues conferències i una taula redona, el 8 de maig

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • May 5th, 2021
Matinal evolució.
Matinal evolució.

La Universitat de València organitzarà una matinal relacionada amb l’evolució el proper 8 de maig en commemoració del 150 aniversari de la publicació del llibre L’origen de l’home, de Charles Darwin. Aquesta XXII Matinal de l’Evolució se celebrarà en format en línia i serà un monogràfic sobre l’evolució humana.

Enllaç d'accès: https://us02web.zoom.us/j/82321678078?pwd=bUlFVU9sTy9RVGlCZ2l0dXV6QVJmZz09

Codi d'accés: 7xKqCT

El període d’inscripció ja s’ha obert a https://encuestas.uv.es/index.php/543148?lang=ca-valencia

Enllaç d'accès: https://us02web.zoom.us/j/82321678078?pwd=bUlFVU9sTy9RVGlCZ2l0dXV6QVJmZz09 
Codi d'accés: 7xKqCT

La matinal constarà de dues conferències i una taula redona, i un debat final posterior que repassarà els continguts. La primera d’aquestes conferències, “Ocho grandes preguntas pendientes en la evolución humana”, anirà a càrrec de Marta Mirazón Lahr, paleoantropòloga de la Universitat de Cambridge, i parlarà sobre diferents incògnites actuals i relacionades amb l’evolució humana. Així, es farà referència a l’origen dels homínids, la seva diversitat o l’evolució del seu comportament.

La segona xerrada, titulada “¿Por qué cuesta tanto entender el evolucionismo?”, la impartirà el professor del departament de Psicobiologia de la Universitat de València Ferran Suay. En aquesta conferència s’analitzarà com la selecció natural i les lleis de l’evolució sotmeten a l’espècie humana, sobretot pel que fa a la conducta i al comportament humà.

La taula redona, “Els orígens de l’art”, presentarà qüestions com què és l’art i quin significat té. Així com quin valor adaptatiu pot contenir en si mateix. Hi participaran Inés Domingo, professora de la Secció de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de Barcelona; Valentín Villaverde, catedràtic de prehistòria de la Universitat de València; i serà moderada pel catedràtic en Biologia de la Universitat Pompeu Fabra Jaume Bertranpetit.

Per finalitzar l’acte, hi haurà un debat moderat per Juli Peretó, catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat.

Aquesta matinal compta amb el suport de les següents entitats i serveis: Delegació de la Rectora per a la Incorporació a la Universitat, Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (UV), Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UV), Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), Ministeri de Ciència i Innovació, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV), Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (UV-CSIC), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Jardí Botànic (UV), Publicacions de la UV, revista Mètode i Societat Catalana de Biologia i Institut d’Estudis Catalans.

Enllaç per a descarregar el programa de la matinal: https://www.uv.es/diuvdocs/Jornades_Professors/Matinal%20Evoluci%c3%b32021.pdf