Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Les arts marcials que pots practicar a la Universitat de València

  • 24 de novembre de 2020
Image de la noticia

Coneix tota l’oferta d’arts marcials que pots practicar a la UV: Aikido, defensa personal per a dones, judo, karate, kendo, kinomichi, taekwondo, taixí i xi kung.

Dins de l’àmplia oferta d’activitats esportives que ofereix el Servei d’Esports de la Universitat de València hi ha les arts marcials. A continuació, te les mostrem perquè pugues conèixer-les d’una manera més visual.

Aikido

L’aikido és una art marcial d’origen japonès que permet defensar-se sense armes contra un o diversos adversaris armats o desarmats. El seu objectiu principal és

dissuadir l’adversari i neutralitzar la seua intenció agressiva, més que derrotar-lo i el seu exercici inclou l’ús de diverses armes. La seua pràctica emfatitza la importància d’aconseguir la calma mental completa i el control del propi cos.

Defensa per a dones

La defensa personal de dones és una activitat esportiva i de seguretat personal, en què s’utilitzen tècniques d’aplicació senzilla i directa en les classes. Alhora és una manera eficaç i entretinguda d’adquirir habilitats mentals i, a més, de mantenir-se en forma.

Judo

El judo és un esport de lluita que es practica sobre una superfície adequada per a amortir les caigudes (tatami), amb un uniforme resistent a les traccions (judoka), i que consisteix a projectar el contrari (nage waza) o controlar-lo a terra (katame waza). La seua pràctica demana una bona preparació física, psicològica i tecnicotàctica, a més de subratllar els valors de la disciplina, el respecte als companys, l’esforç i la superació d’un mateix.

Karate

El karate és una art marcial d’autodefensa d’origen japonès que consisteix a donar  colps secs realitzats amb la vora de les mans, els colzes o els peus. Alguns dels seus beneficis són: la millora del pensament tàctic, el reforç de l’autocontrol i optimització de la salut física, perquè és una activitat molt competitiva corporalment.

Kendo

El Kendo (esgrima japonesa) és una art marcial que es va crear com a procediment de formació del maneig de l’espasa en els combats. L’espasa és substituïda per una replica de bambú (shinaí). Una de les grans virtuts d’aquest esport és que no importa la fortalesa física, alçada, pes, edat o sexe per a poder marcar i no ser marcat, a més és ideal per a relaxar-se i centrar-se en l’activitat que s’executa.

Kinomichi

El kinomichi és un art d’origen japonès i es tracta d’una disciplina esportiva no competitiva. És una pràctica energètica, dinàmica i d’autoconsciència en què també s’utilitza el jo i el bokken (bastó i espasa de fusta respectivament) igual que en l’aikido, d’on prové. Està dissenyada per a adaptar-se a l’edat, condició física i història corporal de cada practicant.

Taekwondo

El taekwondo és una disciplina olímpica basada en l’autodefensa. Físicament, la seua pràctica ens dona bastant potència, velocitat, elasticitat, coordinació i equilibri; i mentalment, ofereix concentració, reflexos, autocontrol i confiança en un mateix.

Taitxí

El taitxí és una gimnàstica basada en moviments lents i precisos per a fomentar la flexibilitat i relaxar el cos i la ment, a més de millorar la salut física i mental. Es tracta d’un mètode de meditació que ensenya a asserenar i concentrar la ment. El taitxí aconsegueix una millora de l’equilibri entre cos i ment.

Xi kung

En xinès xi kung significa "domini de l’energia". La pràctica del xi kung consisteix en moviments a "càmera lenta", relaxats i suaus que milloren la respiració, coordinació, concentració i flexibilitat muscular.

Com apuntar-m’hi?

Per a inscriure’t, només has de fer-ho a través de l’aplicació de l’AUTOMATRÍCULA, disponible en la pàgina web del Servei d’Esports i seleccionar l’activitat que vulgues practicar.