Logo de la Universitat de València Logo Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) Logo del portal

Codi PIEC-2737011
Curs acadèmic 2023-2024
Programa Projectes d'Innovació Docent (PID)
Àrees de coneixement Arts i Humanitats
Data d'inici 01/09/23
Data de finalització 31/07/24
Paraules clau Metodologies; (auto)avaluació, rúbriques, TIC
Línies estratègiques

Metodologies actives per a afavorir l'aprenentatge profund dels estudiants.
Disseny, utilització i avaluació de materials, recursos i estratègies per a la docència.
Noves formules organitzatives de la docència basades en la coordinació del professorat.

Presentació

El projecte que presentem pretén consolidar el treball i les accions efectuades pel Grup Consolidat d’Innovació Docent TreFinCat (GCID23_2586507), des del curs 2017-2018. La consolidació del projecte es proposa centrar el treball en les metodologies i els recursos d’aprenentatge, autocorrecció i autoavaluació de què disposen els estudiants de Filologia Catalana per a elaborar amb èxit. En aquest sentit, es proposen uns objectius i unes accions encaminats a treballar la interrelació entre les competències, els objectius que es proposa el TFG i els resultats d’aprenentatge, que s’han d’autoavaluar i avaluar. En primer lloc, es tracta d’orientar el procés d’elaboració de manera efectiva cap al treball de les competències estipulades a la guia docent. En segon lloc, es pretén aconseguir que el procés d’elaboració del TFG siga més pautat, continuat i progressiu en el temps. A més, ens proposem que els estudiants siguen capaços d’explotar els recursos TIC i les eines d’intel·ligència artificial en el procés d’elaboració del TFG. Quant als instruments d’avaluació, les edicions anteriors han permès elaborar unes rúbriques, que han estat sancionades oficialment per la CAT de Filologia Catalana. TreFinCat es proposa impulsar l’aplicació de les noves rúbriques d’avaluació amb un major grau de coordinació entre el professorat, implicar activament els estudiants en l’autocorrecció progressiva del treball a partir de la Rúbrica d’autocorrecció i autoavaluació, i millorar la contribució del TFG a la formació dels estudiants, com a culminació del procés d’aprenentatge del Grau.

Objectius

La proposta de projecte consolidat que presentem es planteja aprofundir en els aspectes metodològics d’elaboració del TFG a partir del treball sobre les noves rubriques aprovades per la CAT de Filologia Catalana (sessió de 19 de maig de 2023).
Objectiu general
Assessorament, desenvolupament i seguiment efectiu i personalitzat de les metodologies implicades en el procés d’elaboració del TFG.
Objectius específics
a) Treballar la interrelació entre les competències que s’han d’assolir, els objectius que es proposa el TFG i els resultats d’aprenentatge, que s’han d’autoavaluar i avaluar.
b) Orientar el procés d’elaboració de manera efectiva cap al treball de les competències estipulades a la guia docent.
c) Aconseguir que el procés d’elaboració del TFG siga més pautat, continuat i progressiu en el temps.
d) Explotar els recursos TIC (gestors bibliogràfics, bases de dades, fulls de càlcul) i les eines d’intel·ligència artificial (Chat GPT) en el procés d’elaboració del TFG.
e) Implementar l’aplicació de les noves rúbriques d’avaluació amb un major grau de coordinació entre el professorat.
f) Implicar activament els estudiants en l’autocorrecció progressiva del treball a partir de la Rúbrica d’autocorrecció i autoavaluació.
g) Millorar la contribució del TFG a la formació dels estudiants, com a culminació del procés d’aprenentatge del Grau.

Subvenció

750 €

Graus implicats
Grau en Filologia Catalana
Coordinació
  • CASESNOVES FERRER, RAQUEL
  • PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Veure fitxa
  • RIBERA I CONDOMINA, JOSEP ENRIC
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa
Estructures associades
PLAYLIST