Logo de la Universitat de València Logo Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) Logo del portal

Curs de formació per a professors de secundària

  • 22 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Curs de formació per a professors d'Economia i Economia de l'Empresa d'ensenyament Secundari i Batxillerat: Determinants i implicacions de l'abandó educatiu primerenc. La importància dels docents.

Curs de formació per a professors d'Economia i Economia de l'Empresa d'ensenyament Secundari i Batxillerat: Determinants i implicacions de l'abandó educatiu primerenc. La importància dels docents.

Professor: Ángel Soler Guillen, Tècnic d'Investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques i professor associat de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Destinataris: Professors d'Economia i Economia de l'Empresa de Batxillerat, Educació Secundària i Cicles Formatius.

Objectius: L'activitat s'ocuparà d'analitzar uns dels problemes més greus del sistema educatiu espanyol, l'abandó prematur de l'educació i la formació, també conegut com a abandó educatiu primerenc. Conéixer els orígens i causes d'aquest problema, així com les conseqüències del mateix pot ser una eina molt útil per a aconseguir la seua reducció, atés que Espanya presenta els valors més elevats de tots els països integrants de la UE-28. Els continguts proposats són els següents

  • Classe magistral amb ponència en la qual es donaran a conéixer els determinants i les implicacions de l'abandó educatiu primerenc
  • Realització d'un Kahoot per a conéixer l'opinió de les professores i professors sobre diversos aspectes de l'abandó educatiu primerenc
  • Implementació d'un mapa conceptual (concept mapping) sobre l'abandó educatiu primerenc amb les aportacions dels docents, tractant d'identificar:
    • Causes del problema
    • Conseqüències
    • Possibles solucions
  • Presentació dels resultats del Kahoot realitzat

Inscripció: Del 23 d'octubre de 2019 (a partir de les 10.00 hores) fins a l'11 de novembre de 2019 (a les 14 horas) en www.uv.es/cfq

  • Si tens problemes o dubtes amb la inscripció, contacta amb sfp-cursos@uv.es indicant nom, cognoms, dni i número de telèfon mòbil.

Data i lloc de realització: Dijous 21 de novembre de 16,00 a 20.00 h a l'aula 1.1. del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (davant del núm. 60 del carrer Serpis, al Campus dels Tarongers.

Duració: 4 hores

Núm. Màxim de participants: 40

Organitza: Comissió de Cooperació amb Secundària de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Patrocina: Càtedra Model Econòmic Sostenible Vàlencia i Entorn (MESVAL)

Coordina: Cristina Crespo Soler (cristina.crespo@uv.es) i Amparo Gimeno Ruiz (amparo.gimeno@uv.es).

Colabora: Servei de Formació Permanent de la Universitat de Valencia.

Llista d'enllaços: