Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • art públic univesitat pública

Projectes seleccionats en la XXI Mostra art públic / universitat pública [Tauler oficial]

Bases íntegres de la convocatòria [Tauler oficial]

La vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, mitjançant el Sedi (Servei d’Informació i Dinamització dels Estudiants), i amb la col·laboració del vicerectorat de Cultura i Igualtat, convoca la XXI Mostra art públic / universitat pública.

Amb aquesta convocatòria, la Universitat de València pretén dinamitzar els espais públics del campus de Burjassot i transformar l’entorn universitari en un lloc d’intervenció artística obert a la societat.

Objecte

Seleccionar cinc projectes artístics que establisquen un diàleg entre art i ciència, com a exercici i repte de la cultura contemporània, i que interactuen amb l’espai universitari del Campus de Burjassot-Paterna. Els projectes han de ser intervencions artístiques de caràcter efímer dutes a terme al campus de Burjassot de la Universitat de València, i poden incorporar intervencions en l’espai públic virtual.

Participants

Persones majors d’edat de qualsevol nacionalitat o lloc de residència. Les propostes es poden presentar mitjançant una sol·licitud individual o col·lectiva. Cada participant o equip pot presentar només una sol·licitud i un projecte.

Requisits

S’hi poden presentar qualsevol mena de projectes artístics d’art públic destinats a l’exposició temporal al campus Burjassot de la Universitat de València. Es tindran en compte les condicions següents:

 • La intervenció proposada en el projecte no pot comportar en cap cas una agressió o deteriorament dels edificis, les instal·lacions o el context arquitectònic i urbanístic del campus.
 • Les instal·lacions artístiques situades a l’exterior del campus s’han d’adequar a la seua ubicació a l’aire lliure i, per tant, els materials i les condicions del muntatge han de garantir la resistència als factors meteorològics al llarg de quatre setmanes.
 • Les imatges utilitzades per al desenvolupament dels projectes no poden estar subjectes a drets de propietat i, en tot cas, l’artista serà responsable de la utilització i l’obtenció dels drets d’ús d’aquestes imatges.
 • En cas que els projectes seleccionats incorporen un vessant virtual o digital, es podrà accedir a l’espai virtual des d’un enllaç ubicat en el web de la Universitat de València. Els projectes s’han d’ajustar al Reglament d'ús dels recursos relacionats amb les tecnologies de la informació i les comunicacions, de la Universitat de València.

Sol·licituds

Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant el formulari disponible en ENTREU, seu electrònica de la Universitat de València, o en qualsevol altre registre previst en l’article 38.4 de la Llei 30/1992 de Règim jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Si no sou usuaris de la seu electrònica de la Universitat de València, llegiu aquestes instruccions per a donar-vos d'alta.

Amb la sol·licitud s’ha d’aportar la documentació següent:

 • Document d’identificació (DNI o passaport) del/de la participant o dels membres de l’equip.
 • Currículum artístic d’un màxim de 2 pàgines. Si el projecte és presentat per un equip o col·lectiu d’artistes, s’han d’aportar els currículums de cada membre. El jurat pot reclamar als sol·licitants la presentació dels documents originals que acrediten els mèrits indicats en el currículum.
 • Dossier personal de l’obra anteriorment realitzada en un únic arxiu en format PDF d’un màxim de 10 pàgines.
 • Dossier detallat del projecte artístic proposat, que ha d’incloure: una descripció per escrit explicativa del projecte amb la motivació, els continguts i la seua adequació als espais indicats (aquesta descripció no pot ser superior a 2 fulls); esbossos, elements gràfics o sonors i imatges, plànols i dibuixos explicatius de la instal·lació, o del desenvolupament virtual del projecte); i materials que s’hi faran servir (un màxim de 5 fulls).

Alternativament, els documents adjunts a la sol·licitud poden ser ubicats pels sol·licitants en un entorn web o servidor d’Internet, amb un enllaç que permeta al jurat accedir-hi.

Termini de presentació

Del 23 de febrer al 17 de maig de 2018, ambdós inclosos

Dotació econòmica

La dotació econòmica per a cadascun dels projectes premiats serà de 2.000 €. Aquesta dotació es farà efectiva de la següent manera: un 50% després de la resolució de la concessió, i l’altre 50%, una vegada acabada l’exposició (inclòs el desmuntatge de les instal·lacions i el lliurament d’un text explicatiu de l’obra destinat al catàleg).

Les quantitats econòmiques indicades per a cada projecte estan sotmeses a les retencions i impostos corresponents que siguen aplicables en cada cas

Obligacions dels artistes seleccionats

Els artistes seleccionats han d’acceptar per escrit la dotació econòmica concedida en un imprès normalitzat (facilitat pel Sedi). L’imprès ha de ser signat pel beneficiari o beneficiaris i presentat abans de 10 dies hàbils a partir de la publicació de la concessió. Si la dotació econòmica no és acceptada en aquest termini, l’ajuda serà revocada automàticament.

Les intervencions físiques al campus de Burjassot seran exposades durant un període de quatre setmanes fixat entre els mesos de setembre, octubre i novembre. El comissariat de la Mostra estarà a càrrec d’Alba Braza.

El muntatge dels projectes, els treballs previs i el transport de materials s’ha de fer en els tres dies previs a la inauguració de la Mostra. En tot cas, l’obra haurà d’estar completada en totes les fases de muntatge com a màxim a les 10:00 del dia de la inauguració.

Els projectes han de permetre ser desmuntats en el termini de les 24 hores posteriors al tancament de l’exposició. El desmuntatge de les obres començarà el divendres de la setmana de finalització de la Mostra, a les 17:00.

El procés de muntatge i desmuntatge no pot comportar cap agressió o deteriorament de les instal·lacions al campus de Burjassot.

Les despeses derivades de les intervencions, el transport, muntatge i desmuntatge, com també la seua producció, seran a càrrec dels artistes seleccionats.

Una vegada resolt el procediment, els artistes seleccionats que decidisquen no participar en la Mostra, hauran de comunicar al Sedi, per escrit, la renúncia a la dotació econòmica.

Jurat

 • Alicia Ventura, comissària independent i gestora cultural.
 • Moisés Mañas, professor del Departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València.
 • Alba Braza, comissària de la Mostra art públic / universitat pública.
 • Norberto Piqueras, Cap de secció d’Exposicions del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Catàlegs

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies