Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Les intervencions artístiques seleccionades pels jurats de la XXII Mostra art públic/universitat pública han estat:

  • Michael Urrea Montoya i Audrey Lingstuyl Araujo (col·lectiu ÄTHER STUDIO), projecte Oscuridad visible.
  • Raquel Planas Díaz de Cerio, projecte Eti/ento-mología
  • Iván Albalate Gauchía i David Trujillo Ruiz  (col·lectiu M.I.D.A.S. MY IDENTITY ART SPACE), projecte My IDentity Art Space. La paradoja de Peirce.
  • Salvador Serrano Salazar, projecte herbes algorítmiques.
  • Anja Krakowski, projecte Artefacto (beyound us).
  • Valentina Lapolla, projecte YPL (Jineology).

[Publicació de la resolució per la qual es seleccionen els projectes. Tauler oficial]

La XXII Mostra art públic / universitat pública podrà visitar-se al llarg del mes d'octubre al Campus de Burjassot. Les sis obres estan situades en diferents espais del campus que podeu consultar al plànol següent:

[PLÀNOL D'UBICACIÓ DE LES OBRES - JPG]

[BIOGRAFIA DELS ARTISTES PARTICIPANTS - PDF]


BIOGRAFIA DELS ARTISTES PARTICIPANTS


Salva Serrano 
(Alacant, 1989)

Llicenciat en Arquitectura per la Universitat d’Alacant (UA), va obtenir una beca de col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports en el Departament d’Expressió Gràfica i Cartografia de la UA, i va ser professor honorífic de Projectes arquitectònics en la mateixa universitat.

La seua investigació se centra en la creació d’instal·lacions i arquitectures efímeres a partir de l’experimentació amb models de creixement i autoorganització presents en la natura, per a les quals utilitza eines de disseny assistit per algorismes i tecnologies de fabricació digital.

Ha exposat el seu treball al Centre Cultural de Les Cigarreres (Alacant), a L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània (Elx) i a l’Espai Fundació Telefònica (Madrid). Ha participat en projectes que han estat reconeguts amb el Premi nacional d’educació de 2013, que atorgat el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, millor pràctica del desè Concurs Internacional de Bones Pràctiques Ciutadanes de 2014, que atorga l’Organització de les Nacions Unides (ONU), i el segon Premi nacional d’arquitectura efímera, 2016, que atorga Veredictas Excellence Standards.

Salva SerranoValentina Lapolla
(Prato, Itàlia, 1979)

Valentina Lapolla, després de formar-se en el camp tecnicocientífic, va començar la seua carrera artística amb el grup d’artistes i activistes SenzaDimoraFissa, fundat pel fotògraf Andrea Abati.

La seua producció artística està centrada en la fotografia, el vídeo, les performances i les instal·lacions a base de dispositius electrònics de so o de llum. Les seues principals referències es troben en els estudis del feminisme, les pràctiques decolonials, la tradició anarquista i l’ecologia. Les seues accions busquen crear possibilitats d’obertura en les estructures de poder i la seua encarnació en dinàmiques socials, ambientals i tecnològiques.

Recentment ha exposat a La Déviation (Marsella), Vila Romana (Florència), Museu Luigi Pecci Centre d’Art Contemporani (Prato), Casa Masaccio Art Contemporanea (Sant Giovanni Valdarno, Arezzo), Fundació de Fotografia de Mòdena, Galeria d’Art Modern i Contemporani Lorenzo Viani (Viareggio), Tenuta dello Scompiglio (Lucca), Dryphoto Art Contemporani (Prato) i el Museu de la Universitat d’Alacant.

Valentina LapollaCol·lectiu M.I.D.A.S
Iván Albalate (València, 1978) i David Trujillo (Granada, 1977)

El col·lectiu M.I.D.A.S. naix a Altea l’any 2018 gràcies a l’interès comú dels seus membres per l’art sonor i per les qüestions relacionades amb allò ocult i paranormal. I, sobretot, i el més important, per la decisió de crear conjuntament obres artístiques que plantegen preguntes i respostes que l’art sembla haver oblidat amb el pas del temps, i són aquestes les que fan del procés artístic un mitjà a través del qual es pot crear la pròpia realitat.

Compost per Iván Albalate i David Trujillo, doctors en Belles Arts i artistes multidisciplinaris que han desenvolupat la major part de la seua carrera en solitari, aquest col·lectiu presenta el seu primer projecte conjunt: un treball que s’estableix com a contenidor de les bases del que serà d’ara endavant el seu treball col·laboratiu.

Col·lectiu M.I.D.A.S

.


Raquel Planas Díaz de Ceri
(Saragossa, 1985)

Raquel Planas és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Va cursar el màster oficial de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València (UPV), on va seguir una beca de col·laboració al Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Belles Arts. La seua obra va ser premiada quatre anys per l’Institut Aragonés de la Joventut i per la Universitat de Saragossa. Va realitzar la investigació Conversar la memòria. Una mirada subjectiva sobre la malaltia des de la pràctica artísticaamb el suport d’una beca de postgrau de la Càtedra Art i Malalties - UPV, que més tard va presentar com a exposició individual a la Sala Juana Francés de Saragossa. Com a artista visual ha participat en diferents mostres col·lectives d’art jove en espais com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l’Espai Rambleta (València). Combina la producció artística amb experiències col·lectives d’educació a través de l’art en associacions i espais culturals. D’aquestes cal destacar els projectes Habitar la imatge Swapfootage.

Raquel Planas Díaz de CeriAnja Krakowski
(Hagen, Alemanya)

Anja Krakowski s’interessa per les relacions espaciotemporals i el solapament dels diferents contextos socials, culturals, econòmics i ecològics que es donen en aquest binomi. La seua obra es materialitza a través de diferents llenguatges com la instal·lació, l’escultura, el dibuix, la fotografia, el text i el vídeo, i desplega narratives no lineals i disruptives en què  els temes de la frontera i del límit, en sentit literal i conceptual, són recurrents. 

Ha exposat en centres com Espai d’Art de Girona, Centre de la Imatge (Mèxic DF), Institut Hondureny de la Cultura Hispànica (Hondures), Gezira Center for Modern Art (El Caire, Egipte), 11th *International Caire Biennal (El Caire, Egipte), Artifariti III i XII (Sàhara Occidental/RASD), Les Naus (València), Fundació la Posta (València) i l’Espai Rambleta (València), entre altres.

Anja KrakowskiÄther
Audrey Lingstuyl (Caracas, 1984) i Michael Urrea (Cali, 1990)

Äther és un estudi d’art, disseny i comunicació, dedicat a la creació de projectes que vinculen la cultura visual contemporània amb moviments intel·lectuals progressistes i socialment compromesos. Äther va ser fundat en 2015 per posar en comú els interessos acadèmics i professionals dels seus integrants: Audrey Lingstuyl i Michael Urrea.

Audrey és llicenciada en comunicació social per la Universitat Catòlica Andrés Bello, especialista en Disseny, Art i Societat per la Universitat Pompeu Fabra i especialista en Disseny i Direcció de Projectes Web per ELISAVA. Té un màster de Teoria del Disseny Comunicacional per la Universitat de Buenos Aires i és doctoranda en Filosofia i Lletres en la Universitat d’Alacant. La seua investigació personal tracta de l’anàlisi semiòtica de pràctiques de disseny considerades subversives.

Michael és llicenciat en Disseny Gràfic per la Fundació Universitària de l’Àrea Andina, és especialista en Redacció de Textos Crítics per a les Arts per la Universitat Nacional de les Arts d’Argentina i té un màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, on està fent el doctorat en Belles Arts. La seua investigació personal explora la construcció del relat de la migració en la producció artística contemporània.

Äther


[BIOGRAFIA DELS ARTISTES PARTICIPANTS - PDF]