Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Premis Universitat de València d'Escriptura de Creació

Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació

15 Edició dels PREMIS UNIVERSITAT DE VALÈNCIA DE ESCRIPTURA DE CREACIÓ

Poesia/Narrativa breu/Teatre breu/Guió de curtmetratge

[BASES ÍNTEGRES, tauler oficial]

[CONCESSIÓ DEL PREMIS, tauler oficial]

La vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, per delegació del rector d’aquesta Universitat, convoca els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació. Aquesta convocatòria està organitzada pel Servei d'Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració de les aules de Lectura i Escriptura, d’Arts Escèniques, de Poesia i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i amb la de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Objecte

Promoure i dinamitzar la creació literària entre l’estudiantat de les universitats valencianes.

Participants

Poden participar en aquesta convocatòria els estudiants matriculats en alguna de les universitats valencianes durant el curs acadèmic 2017/2018 en qualsevol dels ensenyaments conduents a l’obtenció de títols universitaris oficials. En la modalitat de teatre també podrà participar-hi l’estudiantat matriculat el curs 2017/2018 a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.

Les persones participants no podran superar els 35 anys d’edat a data de 31 de desembre de 2018.

Un/a mateix/a autor/a, així com també qualsevol dels membres d’un col·lectiu, sols podrà participar amb una obra per cadascuna de les modalitats de la convocatòria en curs.

Les persones premiades en edicions anteriors no podran presentar-se, a la mateixa modalitat, en les dues edicions següents.

Obres

Les modalitats establertes en aquesta convocatòria són les següents: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa breu en valencià, narrativa breu en castellà, teatre i guió de curtmetratge. En les modalitats de teatre i guió de curtmetratge les obres podran ser presentades en valencià o castellà.

Les obres hauran de ser originals i inèdites en qualsevol suport i no hauran d’haver estat premiades en cap altre certamen o convocatòria de premis. En la modalitat de teatre, els textos no hauran d’haver estat estrenats. En la modalitat de guió de curtmetratge, el guió no podrà pertànyer a un curt ja realitzat ni ser una guió adaptat. El tema de les obres serà lliure.

Les obres presentades en cadascuna de les modalitats hauran d’acomplir les següents condicions:

a) Poesia (valencià i castellà): els poemaris hauran de tenir una extensió mínima de 100 versos i màxima de 200 versos, en lletra Times New Roman de 12 punts.

b) Narrativa breu (castellà i valencià): els textos han de tenir una extensió mínima de 10 pàgines i màxima de 20 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat 1’5 i en lletra Times New Roman de 12 punts.

c) Teatre: les peces teatrals hauran de tenir una extensió mínima de 20 pàgines i màxima de 30 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat 1’5 i en lletra Times New Roman de 12 punts. Les acotacions podran tenir un format diferent a la resta del text però s’inclouran en el còmput de l’extensió.

d) Guió de curtmetratge: els guions hauran de tenir una extensió màxima de 30 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat 1’5 i en lletra Times New Roman de 12 punts. Les acotacions podran tenir un format diferent a la resta del text però s’inclouran en el còmput de l’extensió.

Premis i edició de les obres

S’estableixen els següents premis per a cadascuna de les modalitats:

a) Poesia (valencià i castellà):

- Es concedirà un únic premi a un poemari en cadascuna de les llengües.

- El premi consistirà en una dotació econòmica de 1.000€ i la publicació del poemari premiat.

b) Narrativa breu (valencià i castellà):

- Es concedirà un únic premi a una narració breu en cadascuna de les llengües.

- El premi consistirà en una dotació econòmica de 1.000€ i la publicació de la narració premiada.

c) Teatre:

- Es concedirà un únic premi a una peça teatral.

- El premi consistirà en una dotació econòmica de 1.000€ i la publicació del text premiat.

d) Guió de curtmetratge:

- Es concedirà un únic premi a un guió de curtmetratge.

- El premi consistirà en una dotació econòmica de 1.000€ i una ajuda de 2.000€ per a la producció del curtmetratge. Aquesta ajuda a la producció s’atorgarà prèvia presentació d’un projecte per part del/de la guanyador/a, sempre que el curtmetratge siga produït dins l’any 2018, tot i que es podrà sol·licitar una pròrroga per a la seua execució durant el primer semestre de l’any 2019.

Termini de presentació

Del 20 de febrer al  20 d’abril de 2018.

 

Presentació dels originals

El procés d’inscripció als Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació es realitzarà a través del formulari disponible en ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la Universitat de València)

 


 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies