Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació es convoquen anualment per promoure i dinamitzar la creació literària entre els estudiants i estudiantes de les universitats valencianes.

És un certamen organitzat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, les Aules de Literatura, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.

Termini de presentació

Còmput del termini interromput segons el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma. Es preveu que els terminis tornen a comptar a partir de l’endemà de l’aixecament de l’estat d’alarma. Des del Sedi us informarem de les modificacions que es puguen produir.

Mentrestant, les persones interessades poden presentar les seues obres.

Presentació dels originals

Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant el formulari disponible en ENTREU, seu electrònica de la Universitat de València.

  • Els estudiants de la Universitat de València han d’accedir-hi des de “Usuari genèric d’Universitat (personal universitari i alumnat)”.
  • Els estudiants d’altres universitats valencianes han de donar-se d’alta en la seu electrònica. Per a això, han d’accedir-hi des de “Usuari de la SEU” i, una vegada dins, cal fer clic en “Sol·licita l’accés” i seguir les indicacions de la plataforma.

A més de l'obra que es presenta als premis, els candidats que no siguen estudiants de la Universitat de València hauran d'annexar una còpia del seu document d'identitat (DNI o passaport) i del document que acredite la condició d'estudiant en el curs 2019-2020 (per exemple una còpia de la matrícula).

Participants

Hi pot participar l’estudiantat matriculat en alguna de les universitats valencianes durant el curs acadèmic 2019/2020, en qualsevol dels ensenyaments conduents a l’obtenció de títols universitaris oficials. En la modalitat de teatre també hi pot participar l’estudiantat matriculat el curs 2019/2020 a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.

Les persones participants no poden superar els 35 anys d’edat a data de 31 de desembre de 2020.

L’autoria pot ser individual o col·lectiva. En cas de ser col·lectiva, tots els autors han de complir els requisits establerts.

Un mateix autor o autora, així com també qualsevol dels membres d’un col·lectiu, només pot participar amb una obra en una única modalitat.

Les persones premiades en edicions anteriors no es poden presentar, a la mateixa modalitat, en les dues edicions següents.

Obres

Les modalitats d’aquests premis són: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa breu en valencià, narrativa breu en castellà, teatre i guió de curtmetratge. En les modalitats de teatre i guió de curtmetratge, les obres poden ser presentades en valencià o en castellà.

Les obres han de ser originals i inèdites en qualsevol suport i no han d’haver estat premiades en cap altre certamen o convocatòria de premis. En la modalitat de teatre, els textos no han d’haver estat estrenats. En la modalitat de guió de curtmetratge, el guió no pot pertànyer a un curt ja realitzat ni ser un guió adaptat. El tema de les obres és lliure.

Pel que fa a l’extensió, les obres presentades en cada una de les modalitats han de complir les condicions següents:

a) Poesia (valencià i castellà): els poemaris han de tenir una extensió mínima de 125 versos i màxima de 200 versos, en lletra Times New Roman de 12 punts.

b) Narrativa breu (castellà i valencià): els textos han de tenir una extensió mínima de 10 pàgines i màxima de 20 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat d’1,5 i lletra Times New Roman de 12 punts.

c) Teatre: les peces teatrals han de tenir una extensió mínima de 20 pàgines i màxima de 30 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat d’1,5 i lletra Times New Roman de 12 punts. Les acotacions poden tenir un format diferent de la resta del text, però s’inclouran en el còmput de l’extensió.

d) Guió de curtmetratge: els guions han de tenir una extensió màxima de 30 pàgines DIN-A4, amb marges normals, interlineat d’1,5 i lletra Times New Roman de 12 punts. Han d’anar precedits d’una pàgina que incloga la sinopsi i una breu presentació de la idea del projecte (no inclosa en el còmput de l’extensió), i han d’estar destinats a la realització d’un curtmetratge de durada no superior a 30 minuts. Les acotacions poden tenir un format diferent de la resta del text, però s’inclouran en el còmput de l’extensió.

Cada obra s’ha de presentar encapçalada per un lema o títol que la identifique, escrit en la primera pàgina, i no ha d’incloure cap indicació o referència que puga revelar-ne l’autoria. Les obres s’han de presentar en format PDF amb les pàgines numerades. L’organització garanteix la confidencialitat de les dades personals perquè els jurats només tinguen accés a les obres identificades exclusivament amb el lema o el títol.

Premis i edició de les obres

S’estableixen els següents premis per a cadascuna de les modalitats:

a) Poesia (valencià i castellà): es concedeix un únic premi a un poemari en cada una de les llengües. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 € i la publicació del poemari premiat.

b) Narrativa breu (valencià i castellà): es concedeix un únic premi a una narració breu en cada una de les llengües. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 € i la publicació de la narració premiada.

c) Teatre: es concedeix un únic premi a una peça teatral. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 € i la publicació del text premiat.

d) Guió de curtmetratge: es concedeix un únic premi a un guió de curtmetratge amb una dotació econòmica de 1.000 €. A més, si el curtmetratge es produeix abans de desembre de 2021, s'obtindrà una ajuda per a la producció de 2.000€.

Bases íntegres

Consulteu les bases íntegres de la convocatòria al Tauler oficial de la Universitat de València.

Tens dubtes?

Arran de la declaració de l’estat alarma suspenem l’atenció telefònica i presencial. Podeu fer les vostres consultes a dinamitzacio@uv.es


 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies