Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

‘Redes fantasma’, de Rossi Aguilar i Andrea Siervo

  • 12 de juliol de 2021
Rossi Aguilar i Andrea Siervo

Mitjançant la mirada artística es busca conscienciar sobre la contaminació dels oceans. L'obra es materialitza amb la construcció d'una xarxa ecològica que s'apropia de l'espai, aporta dinamisme i crea diàlegs entre l’espectador i la investigació sobre la presència al mar d'aquests agents contaminants.


Rossi Aguilar i Andrea Siervo

Les artistes Rossi Aguilar (Maracaibo, Veneçuela, 1993) i Andrea Siervo (Caracas, Veneçuela, 1988) estudien actualment el màster en Producció Artística a la Universitat Politècnica de València. 

Rossi Aguilar es va especialitzar en dibuix contemporani al Maryland Institute College of Art. Elabora dibuixos gestuals a partir de romanents visuals transformats en expressió gràfica material. Actualment és investigadora en gràfica i col·laboradora del Centre d’Investigació Art i Entorn (València). Ha exposat individualment en “Pandemos show” y“Biosensibles, una aproximación sujeto-entorno” en IBERFLORA, ES (2018 i 2020) i de forma col·lectiva en “ART. An Instrument of Environmental Awareness” a la Universitat de Palermo, Itàlia (2018); “Sign Language: Obssesions”, Rosenberg Gallery, Baltimore (2019) i “Más allá de la forma”, Bienal de Diseño de L’Havana (2019).

Per la seua part, Andrea Siervo s’acosta a l’art des de la seua perspectiva d’arquitecta tot fent servir la fragmentació, la repetició i la configuració com a eines per crear superfícies dinàmiques, que generen una nova identitat del límit construït. Entre les seues exposicions, en destaquen: “Reconfiguraciones” en Espronceda Art & Culture, Barcelona (2020); “Tramas vinculantes”, Instalación Fundación Sala Mendoza, Caracas (2019); “Valor(es)”, Instalación, Espacio MAD, Caracas (2018), o “Secuencia expansiva”, Galería Cerquone Projects, Caracas (2017).