Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Pròxima convocatòria de la XXV Mostra art públic / universitat pública

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 11 de març de 2022
Imatge de la XXV Mostra art públic / universitat pública. / Dídac Ballester
Imatge de la XXV Mostra art públic / universitat pública. / Dídac Ballester

La XXV Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc durant 2022, arrancarà en breu amb l’obertura del termini de presentació de projectes. Es compleixen vint-i-cinc anys d’una convocatòria dirigida a artistes visuals, sense límit d’edat, interessats a crear una obra site specific per als campus de Burjassot o de Blasco Ibáñez, on es palese una de les múltiples possibilitats de l’art actual per a abordar continguts interdisciplinaris i generar sinergies amb les àrees d’estudi d’aquests campus.

En aquesta edició de la Mostra se seleccionaran un màxim de dotze intervencions artístiques, de caràcter efímer, que reflexionen sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes, convertint-les en detonadores d’altres sabers transversals. Cada projecte seleccionat rebrà una dotació de 2.000 euros per a la seua execució i formarà part d’una exposició al campus de Burjassot o al campus de Blasco Ibáñez en dos moments expositius diferenciats en el temps. A més a més, amb les reproduccions fotogràfiques de les intervencions exposades, la Universitat de València editarà un catàleg.

La XXV Mostra art públic / universitat pública està comissariada per Alba Braza, experta en projectes culturals i mediació artística, que forma part del jurat que valorarà els projectes juntament amb Esther Alba, vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València; Lydia Frasquet, doctora en Història de l’Art i tècnica superior en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València, i David Pérez, catedràtic de Claus del discurs artístic contemporani en la Universitat Politècnica de València.

Per tal d’aclarir els dubtes de les persones interessades a participar en la convocatòria, Alba Braza realitzarà una sessió informativa en línia, el dilluns 4 d’abril, a les 18:30. A més a més, també es poden plantejar consultes per escrit al correu artpublic@uv.es.

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, que impulsa la Delegació d’Estudiants i organitza el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport.