Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

The Fountainhead, de Miguel Alejos i Asensio Martínez Soler

  • 15 de setembre de 2020
Asensio Martínez i Miguel Alejos

El terme ullal, fountainhead en anglès, fa referència al procés hidrològic pel qual el corrent d’aigua mana de terra o entre les roques de manera natural, un procés que crea ecosistemes determinats per variables concretes. A través de la creació d’un recinte aquàtic, el projecte busca crear un espai d’observació de com sistemes dinàmics heterogenis, reals i simbòlics canvien constantment la seua configuració en simbiosi amb l’entorn i les seues variables.

El projecte naix d’una afinitat conjunta per establir una possibilitat de relació amb l’element arquitectònic. En col·laboració, es generen situacions concretes a partir de gestos mínims que transformen l’arquitectura, l’espai i les seues funcions.

Miguel Alejos

València, 1995. Graduat en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, màster en Recerca i Creació en Art per la Universitat del País Basc, ha dut a terme projectes en centres com el Museo de Arte Contemporáneo de La Coruña, el Centre Huarte a Pamplona o l’edifici Bizkaia Aretoa del programa Bilbao Art District.

Asensio Martínez Soler

Albaida (València), 1988. Llicenciat en Belles Arts en la Universitat Politècnica de València, màster en Ceràmica: Art i Funció per la Universitat del País Basc. El seu treball ha estat exposat en centres com el Bizkaia Aretoa de Bilbao; Montehermoso Kulturunea de Vitòria-Gasteiz; ArtBS 2017, Sala Parés i Galeria Trama, Barcelona, o el Centre del Carme Cultura Contemporània de València. També ha dut a terme projectes curatorials en l’Espacio Creativo Pedro Tejada a Bilbao i Las Naves a València.