Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

PRIMER SIMULACRE D'EMERGÈNCIA A L'EDIFICI 4 DEL PARC CIENTÍFIC

  • 3 de març de 2022
Image de la noticia

Aquest dimecres, 2 de març, el Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat de València ha finalitzat amb èxit el primer simulacre d'emergència a l'edifici 4 de l'àrea empresarial del Parc Científic del Campus de Burjassot-Paterna.

L'acció ha comptat amb la col·laboració i participació del Consorci Provincial de Bombers de València, en concret amb la dotació dels Parcs de Bombers de Burjassot  i Paterna.

A l’edifici es troben instal·lats l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (UV-CSIC) i diferents espais del Laboratori de Processament d'Imatges (ERI de la UV).

L'edifici 4 forma part del Parc Científic de la Universitat i està situat en l'àrea empresarial

 

En aquesta ocasió, s'ha simulat un incendi de tipus elèctric a la sala de vestidors de la segona planta del centre, que ha generat una gran quantitat de fum que dificultava el control i la visibilitat a la planta. La columna de fum desenvolupada impedia el pas a l’interior i anul·lava l'accés a una de les eixides d’emergència de la planta. L'equip d'emergència de planta i la cap d'intervenció del centre han intentat controlar el sinistre mitjançant l'ús de l'extintor i la boca d'incendi equipada més pròxims.

S'ha realitzat també el rescat d'una persona accidentada i inconscient, després de patir una caiguda des d'una escala tipus tisora, en un magatzem de productes químics situat pròxim al lloc de l'incendi. A conseqüència de la quantitat de fum generat, el personal d'emergència de la planta no podia ajudar en l'evacuació de la persona ferida, que ha quedat confinada fins al seu posterior rescat pels bombers.

Atesa la magnitud de l'emergència, s'ha activat el protocol d'emergència de l'edifici, que inclou la mobilització de tot l'equip d'emergència del centre, l’evacuació total de l'edifici i telefonar al 112.

El simulacre forma part del procés d'Implantació del Pla d'autoprotecció del centre, procés que ha inclòs també la designació prèvia de l'equip d'emergència de l'edifici, la seua formació teòrica i pràctica i la revisió dels mitjans de protecció disponibles, accessos al centre, definició de punts recepció d'ajuda externa i la instal·lació de plans d'evacuació o plans Vostè és ací a l'edifici. La realització d'aquesta mena d'exercicis pretén difondre i millorar la integració de la cultura preventiva en tota la comunitat universitària, tal com preveu el Pla de prevenció de riscos laborals de la Universitat de València.

 Maniobra de rescat

Maniobra de Rescat   

 

Equip participant

 Equip Participant

Més informació ací