Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

Simulacre d’emergència en la Facultat de Farmàcia

  • 1 d’abril de 2022

Aquest dijous, 31 de març, el Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat de València ha finalitzat amb èxit un simulacre d'emergència a Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot.

L'acció ha comptat amb la col·laboració i participació del Consorci Provincial de Bombers de València, en concret amb la dotació dels Parcs de Bombers de Burjassot  i Paterna. També ha assistí la policia local de Burjassot per tal de controlar el tràfic i als vianants.

En aquesta ocasió, s'ha simulat un incendi a la Biblioteca del departament de Bioquímica de la tercera planta, mitjançant la generació de fum. L'equip d'emergència de planta liderat per el Cap d’Intervenció del centre han intentat controlar el sinistre amb l'ús de l'extintor i la boca d'incendi equipada, BIE, més pròxims.

Cap d’Intervenció manipulant Boca d’Incendi Equipat

 

Atesa la magnitud de l'emergència, s'ha activat el protocol d'emergència de l'edifici, que inclou la mobilització de tot l'equip d'emergència, l’evacuació total de l'edifici i l’avís al “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

La evacuació de l´edifici, d’un total aproximat de 4.000 usuaris, s’ha realitzat sense problemes fins a l´arribada dels bombers.

Tots els membres del Equip d´Emergència del Centre han participat de forma activa en la evacuació de l´edifici.

Maniobres bombers

 

El simulacre forma part del procés d'Implantació del Pla d'Autoprotecció del centre, procés que ha inclòs també la designació prèvia de l'equip d'emergència de l'edifici, la seua formació teòrica i pràctica i la revisió dels mitjans de protecció disponibles, accessos al centre, definició de punts recepció d'ajuda externa, visites de bombers i la instal·lació de plans d'evacuació o plans Vostè és ací a l'edifici.

La realització d'aquesta mena d'exercicis pretén difondre i millorar la integració de la cultura preventiva en tota la comunitat universitària, tal com preveu el Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València.

Caldría agrair l'interés i l'esforç mostrat durant tot el procés d'implantació del Pla d'Autoprotecció per l'administrador del centre, Vicente Cacho i el coordinador de serveis Enrique Gallego.

Observadors i membres de l’Equip d’Emergència

 

Notícies relacionades:

PRIMER SIMULACRE D'EMERGÈNCIA A L'EDIFICI 4 DEL PARC CIENTÍFIC          

VISITES DE BOMBERS AL CAMPUS DE BURJASSOT - PATERNA