Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables celebra la seua Diada amb el lema 'Dorm bé, viu millor"

  • 12 de novembre de 2018
Image de la noticia

‘Dorm bé, viu millor' és el lema d'enguany de la Diada de les Universitats Valencianes Saludables que es commemora el mes de novembre coincidint amb la constitució de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables.

‘Dorm bé, viu millor' és el lema d'enguany de la Diada de les Universitats Valencianes Saludables que es commemora el mes de novembre coincidint amb la constitució de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables. Per a l'ocasió, s'han organitzat diverses activitats de promoció de la salut que tenen com a eix principal el son saludable. Aquestes activitats tindran lloc a les cinc institucions acadèmiques que conformen la xarxa: la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández.

Amb el lema ‘Dorm bé, viu millor’, les 5 universitats públiques valencianes duran a terme activitats formatives, de difusió i d'intervenció centrades en el son saludable. Actualment es concedeix una gran importància a tenir un son suficient en quantitat i qualitat per contribuir a una millor salut i reduir el risc de les principals malalties cròniques. Cada vegada hi ha més evidències que un nombre insuficient d'hores de son s'associa a un major risc d'obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i altres malalties del comportament. L'Organització Mundial de la Salut i altres organitzacions relacionades recomanen prioritzar la qualitat del son com un element fonamental de l'estil de vida saludable. En l'entorn universitari, els estudiants no sempre són conscients de la importància de tenir un son de qualitat i, a causa del temps que utilitzen en l'estudi i altres hàbits nocturns, no sempre dormen el nombre d'hores necessàries o amb la qualitat suficient. Problemes semblants es poden detectar en el personal que treballa a la universitat. Tot això pot contribuir a tenir una major somnolència diürna, menor rendiment, falta de concentració, cansament, hàbits alimentaris menys saludables, consum de substàncies per no dormir (o dormir, segons el cas), i augment dels riscos de malalties cròniques associades a la baixa qualitat del somni. En les activitats organitzades per les 5 universitats, s'abordarà aquest problema i s'oferiran consells per tenir un son més saludable, a més de potenciar altres variables de l'estil de vida.

Llista d'enllaços: