Logo de la Universdad de Valencia Logo Servei de Política Lingüística (SPL) Logo del portal

Listado de Vídeos

Avui Olimpia ens explica els pronoms personals i el verb a fi, que pot significar tant ser com estar. També aprenem a parlar de la nostra procedència i a utilitzar l’adverbi interrogatiu unde.

Sabeu com s'han de fer els cartells informatius a la Universitat de València? I com hem de rebre la informació dels rètols a les cafeteries i les reprografies? Descobriu com garantim la igualtat i la presència de la llengua pròpia de la Universitat en el paisatge lingüístic universitari.

Olimpia Mailat ens parla avui de la pronunciació de les vocals i les consonants en romanès amb alguns exemples.

Sabeu com hem d'usar les denominacions oficials dels centres, departaments, serveis, entitats... de la Universitat? I com hem d'anomenar oficialment les titulacions i assignatures? Descobriu com garantim la imatge institucional i l'oficialitat de la llengua pròpia de la Universitat.

Què és el romanès? Olimpia ens fa una breu explicació sobre la llengua i els seus parlants, l’alfabet romanès i la pronunciació dels fonemes especials.

Sabeu en quines llengües podeu rebre la docència dels graus en la Universitat de València? Per què hi ha aquesta distribució de llengües en l'oferta docent? Descobriu com garantim la igualtat lingüística i promovem el plurilingüisme en el vídeo!

Aprèn llengua i cultura romaneses des de casa. Tots els dijous del segon quadrimestre, amb Olimpia Mailat. Bine ați venit!

Sabeu en quina llengua podeu fer les vostres intervencions en l'aula, els treballs i els exàmens? Coneixeu quins són els vostres drets lingüístics? Si sou PDI, sabeu quines són les vostres obligacions? Descobriu tota la informació en el vídeo!

¿Quieres hablar otros idiomas? En nuestra página de Facebook puedes contactar con personas que hablan el idioma que quieres practicar y que quieren practicar los idiomas que tú hablas. Publica en el muro o contesta los posts de la comunidad. ¡Hablemos! www.facebook.com/llenguesuv.

En el desè i últim capítol de la primera temporada de Ben dit t'expliquem més sobre l'ús en valencià de la conjunció que sense preposició davant.

Visitem l'edifici Beatriu Civera i la seu del Servei de Política Lingüística i us presentem la Gramàtica zero, publicada per la Universitat de València.

En el novè capítol de Ben dit t'expliquem l'ús en valencià de la conjunció que sense preposició davant.

Visitem el Parc Científic i us presentem L’imperi de les dades: el big data, oportunitats i amenaces, de Xavier Duran, publicat per la Universitat de València.

En el vuitè capítol de Ben dit t'expliquem l'ús en valencià del complement directe, generalment sense a.

Continuem visitant el Col·legi Major Rector Peset i us presentem Els parlars valencians de Vicent Beltran i Carles Segura-Llopes, publicat per la Universitat de València.

En el setè capítol de Ben dit t'expliquem breument el bon ús en valencià de l'expressió anar a + infinitiu.

Visitem la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset i us presentem Viure per a la ciència: les aportacions d'un biòleg excepcional, de Sydney Brenner, publicat per la Universitat de València.

En el sisè capítol de Ben dit t'expliquem breument com evitar l'ús en valencià de en/al + infinitiu, que indiquen temps, no causa.

Continuem amb la visita al Jardí Botànic i us presentem Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic, d’Andreu Escrivà, publicat per la Universitat de València.

En el cinquè capítol de Ben dit t'expliquem breument com evitar en valencià l'ús del gerundi de posterioritat, que és incorrecte.

Visitem el Jardí Botànic i us presentem la revista Mètode, publicada per la Universitat de València.

En el quart capítol de Ben dit  t'expliquem breument com utilitzar en valencià l'estructura haver-hi, en singular i sempre amb hi.

Visitem l'edifici de La Nau i us presentem la revista L'Espill, publicada per la Universitat de València.

En el tercer capítol de Ben dit t'expliquem breument com utilitzar en valencià les preposicions en per a localització.

Visitem la Capella de la Sapiència i us presentem Devots i descreguts: biologia de la religiositat, d'Adolf Tobeña, publicat per la Universitat de València.

En el segon capítol de Ben dit t'expliquem breument com utilitzar en valencià l'estructura preposició de més d'una síl·laba + relatiu el qual.

Continuem amb la visita a la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians i us presentem L’origen de les espècies, de Charles Darwin, publicat per la Universitat de València.

En el primer capítol de Ben dit t'expliquem breument com utilitzar en valencià l'estructura preposició + què relatiu. Visitarem la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians i presentarem Jugar a ser déus: els dilemes morals de la ciència, de Salvador Macip i Chris Willmott.

L'estudiantat de la Universitat de València ens explica per què estudien en valencià i anglès. Amb nosaltres, estudia plurilingüe!

Matricula't en el màxim d'assignatures en valencià i en anglès a la Universitat de València i suma el plurilingüisme al teu currículum acadèmic. No et quedes enrere!

Quarta part del Repte de les llengües, en què tres estudiants de la Universitat de València ens expliquen com es diuen diverses expressions en les seues respectives llengües maternes (valencià, romanès i irlandès).

Tercera part del Repte de les llengües, en què tres estudiants de la Universitat de València ens expliquen com es diuen diverses expressions en les seues respectives llengües maternes (valencià, romanès i irlandès).

Segona part del Repte de les llengües, en què tres estudiants de la Universitat de València ens expliquen com es diuen diverses expressions en les seues respectives llengües maternes (valencià, romanès i irlandès).