Logo de la Universitat de València Logo Servei de Llengües i Política Lingüística Logo del portal

Llista de Vídeos

És hora d’acomiadar-se! Olimpia fa una breu repassada de tot el que hem après fins ara.

Olimpia ens explica les parts del cos humà, aprenem a fer descripcions i coneixem els cinc verbs dels sentits.

Descobrim amb Olimpia més vocabulari gastronòmic i aprenem un verb nou.

En aquest episodi Olimpia ens explica alguns verbs útils per parlar de menjar i com descriure els sabors.

Olimpia ens parla avui dels articles determinats en romanès, parlem del seu ús i en veiem alguns exemples.

Olimpia ens parla de les parts del dia i de les estacions i també aprenem alguns colors.

Aprenem amb Olimpia a fer més preguntes, els dies de la setmana i els mesos de l’any.

Avui aprendrem amb Olimpia a dir la nostra edat i coneixerem alguns membres de la família. 

Avui Olimpia continua parlant-nos dels números: aprendrem a contar fins a 100. També aprendrem un nou verb: a avea (tenir).

En aquest episodi, Olimpia ens explica algunes de les maneres d’expressar agraïment en romanès i tenim un primer contacte amb els números de l’1 al 10.

Avui Olimpia ens parla d’algunes de les salutacions més populars en romanès i quan podem utilitzar-les.

Quina és la llengua de l'administració de la Universitat de València? Com redactem els documents oficials? Descobriu tota la informació en el vídeo!

Avui coneixem amb Olimpia els noms dels continents en romanès. També parlem de com donar indicar direccions bàsiques i dels pronoms de cortesia dumneavoastră i dumneata.

Sabeu en quines llengües ens comuniquem amb el públic des de la Universitat de València? Descobriu tota la informació en el vídeo!

Avui Olimpia ens ensenya els noms d’alguns països europeus i els punts cardinals.

Sabeu com ens dirigim als usuaris des de la Universitat de València i per què ho fem així? Descobriu tota la informació en el vídeo!

Avui aprenem amb Olimpia a utilitzar les conjuncions și i iar i com podem utilitzar-les en una conversa. També veiem com podem expressar negacions.

Sabeu com aconseguim que el PDI i el PAS de la Universitat de València garantisquen els drets lingüístics de la comunitat universitària? Descobriu tota la informació en el vídeo!

Avui Olimpia ens explica els pronoms personals i el verb a fi, que pot significar tant ser com estar. També aprenem a parlar de la nostra procedència i a utilitzar l’adverbi interrogatiu unde.

Sabeu com s'han de fer els cartells informatius a la Universitat de València? I com hem de rebre la informació dels rètols a les cafeteries i les reprografies? Descobriu com garantim la igualtat i la presència de la llengua pròpia de la Universitat en el paisatge lingüístic universitari.

Olimpia Mailat ens parla avui de la pronunciació de les vocals i les consonants en romanès amb alguns exemples.

Sabeu com hem d'usar les denominacions oficials dels centres, departaments, serveis, entitats... de la Universitat? I com hem d'anomenar oficialment les titulacions i assignatures? Descobriu com garantim la imatge institucional i l'oficialitat de la llengua pròpia de la Universitat.

Què és el romanès? Olimpia ens fa una breu explicació sobre la llengua i els seus parlants, l’alfabet romanès i la pronunciació dels fonemes especials.

Sabeu en quines llengües podeu rebre la docència dels graus en la Universitat de València? Per què hi ha aquesta distribució de llengües en l'oferta docent? Descobriu com garantim la igualtat lingüística i promovem el plurilingüisme en el vídeo!