Logo de la Universitat de València Logo Servei de Llengües i Política Lingüística Logo del portal

Dades sociolingüístiques

Ací podeu consultar els resultats dels estudis de sociolingüística duts a terme per diferents entitats i que mostren la situació de l’ús de les llengües oficials de la Universitat de València, i d’altres, en diferents contextos.

Universitats valencianes

Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, analitza els usos lingüístics en les universitats públiques valencianes. Podeu consultar una versió resumida. 


Evolució de l’ús de les llengües d’impartició de la docència a les universitats valencianes (entre els cursos 2011/2012 i 2015/2016).

Generalitat Valenciana

El Fons Estadístic i Documental de la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme recull dades estadístiques i estudis sobre els usos de les llengües en la societat valenciana.

Europa

L'European Centre for Modern Languages fomenta l'excel·lència i la innovació en l'ensenyament d'idiomes i ajuda els europeus a aprendre'ls amb major eficàcia.


Mercator és un centre de referència independent i reconegut que investiga l'educació multilingüe i l'aprenentatge d'idiomes a Europa. Per a responsables polítics i treballadors professionals.


La Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries és el conveni europeu per a la protecció i promoció de les llengües emprades per les minories tradicionals.


Euromosaic és un projecte de recerca per a definir la situació de les llengües minoritàries de la Unió Europea.


El fullet Linguistic diversity in the European Union presenta una selecció de projectes sobre les llengües regionals i minoritàries amb idees per a ajudar a inspirar professorat, organitzacions no governamentals, operadors culturals i creatius, sol·licitants de projectes i responsables polítics de tota Europa a desenvolupar la seua pràctica professional.


En el context de la rica diversitat de llengües que existeixen a Europa, Endangered languages and linguistic diversity in the European Union examina les possibles implicacions de la desaparició d'algunes d'elles i estudia quines mesures cal planificar per a salvaguardar la seua existència i el seu futur.