University of Valencia logo Logo Faculty of Teacher Training Logo del portal

La Valencianada ompli de nou els carrers de la ciutat

  • February 17th, 2023
Valencianada 2023

Prop de 50 estudiants del grau de Mestre/a en Educació Primària de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València han participat en la Valencianada (#VLCda23), juntament amb 1.600 alumnes de Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat.

Aquesta activitat de geolocalització d’edificis i coneixement de referents culturals de la ciutat de València forma part del World Mobile City Project (#WMCP23) i ha estat organitzada a València per l’associació 1entretants. Adreçada als nostres joves, els ha permés saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada…).

Els estudiants de la Facultat de Magisteri han recorregut els carrers de la ciutat de València per fer les distintes activitats proposades. Es poden seguir els resultats mitjançant les etiquetes #VLCda23 i més concretament #VLCda23magisteri en Instagram.

La Valencianada ha estat tot un èxit de participació i ha comptat amb la col·laboració diferents regidories de l’Ajuntament de València, l’EMT i l’Octubre CCC, on s’han celebrat les reunions preparatòries i que ha actuat com a centre de control de l’activitat. La Regidoria de Cultura ha proporcionat les targetes i ha col·laborat en el seu disseny. La Regidoria d’Educació i Joventut ha proporcionat les xapes identificatives per a l’alumnat, dissenyades per l’artista Xavier Hernàndez. La Regidoria de Mobilitat, a través de l’EMT, ha facilitat el transport en autobús municipal a tot l’alumnat, amb la finalitat de promoure l’ús del transport públic i de publicitar de forma pràctica i real totes les línies que formen part de la xarxa d’autobusos de la ciutat, ja que l’alumnat ha hagut de desplaçar-se per tota la ciutat per arribar als 83 llocs que han estat seleccionats enguany.

A l’inici de la jornada han estat presents Nico Manzano, cap del Servei d’Educació Plurilingüe; Elsa Vilalta, subdirectora general d’Ordenació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i Javier Martí de la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de València.

Images: