Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

Esther Molina

L’estudi de les comunitats microbianes presents en ambients sotmesos a elevada insolació i irradiació, como ara ambients artificials com les plaques solars, o naturals com els deserts, ha revelat que són riques en organismes productors de pigments, per exemple carotenoides. Se sap que els carotenoides i altres pigments tenen un paper important en la protecció front a l’estrès oxidatiu, tot i que els mecanismes pels quals estos microorganismes poden sobreviure no siguin tan clars. Aquest mateix estrès s’ha vist també implicat en malalties neurodegeneratives, com ara l’Alzheimer, el Parkinson o alguns tipus de càncer, i també en malalties que afecten a les mitocòndries, els orgànuls cel·lulars encarregats de subministrar energia a les cèl·lules. Per això, el nostre interès està en explotar el potencial biomèdic de soques silvestres ambientals productores de pigments al camp de les malalties mitocondrials.

Ciència emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el finançament de la Fundació Española de Ciencia y Tecnologia  i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Inicio​  Ministerio de Industría, Economía y Competitividad