Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

El socioecòleg Ramon Folch inaugura el cicle “Converses a l’Espai Ciència” aquest dimecres 10 de març

  • Unidad de Cultura Científica y de la Innovación
  • 2 marzo de 2021
Ramon Folch

El cicle “Converses a l’Espai Ciència 2021” que organitza l’Octubre Centre de Cultura Contemporània arranca aquest dimecres 10 de març amb el socioecòleg i doctor en biologia Ramon Folch. En les següents sessions participaran Mónica Bolufer (21 d’abril), Rosa Porcel (26 de maig) i Núria Flames (16 de juny). Totes les conferències seran online a les 19:00 i estaran conduïdes per la periodista Reis Juan.

Es podrà accedir a la primera conferència, el dia 10, a través d’aquest enllaç.

Ramon Folch és autor del llibre “Abecedari Socioecològic”, que recull les columnes publicades en la revista Mètode en els darrers onze anys i d’un bon nombre dels seus articles inèdits. El volum està il·lustrat per l’artista valenciana Anna Sanchis. Ramón Folch, a més de coneixements sobre socioecologia, és també expert en gestió territorial, urbanística i energètica. Ha sigut autor de multitud de llibres i articles (sobretot com a col·laborador de Mètode) en els quals uneix les seues inquietuds sociohumanístiques amb les cientificotècniques. Ramón aportarà la seua visió sobre temes socioambientals d’actualitat, com poden ser la sostenibilitat, l’ús de l’energia o la relació amb el medi ambient i l’entorn.

Mónica Bolufer és historiadora i catedràtica de la Universitat de València. A més és la investigadora principal del projecte “CIRGEN: Circulating gender in the global Enlightenment. ideas, networks, agencies”. Projecte aprovat i secundat per l’ERC (European Research Council) que investiga la circulació dels models de gènere en la il·lustració i la seua reelaboració en el segle XIX a Europa i Amèrica. Mónica investiga, entre altres coses, el procés de modernització de la societat espanyola i com aquesta es va adaptar a la resta d’Europa.

Rosa Porcel, docent de la Universitat Jaume I i investigadora de la Universitat Politècnica de València, parlarà sobre botànica i evolució. La major part de la seua investigació ha estat enfocada en la interacció entre planta-microorganisme i la capacitat adaptativa de les plantes. Ha publicat diferents llibres i articles sobre el tema com “Això no estava en el meu llibre de Botànica”.

Tanca el cicle Núria Flames, neurocientífica i investigadora de l’Institut de Biomedicina de València. És experta en el maneig de Caenorhabditis elegans (una espècie de nematode que comparteix amb l’home gens involucrats en la formació dels òrgans). És la investigadora principal en el projecte ERC “Neurocode: Regulatory rules and evolution of neuronal gene expression”.

Totes aquestes activitats de L’Espai Ciència formen part del pla anual d’activitats de la UCC+i (Unitat de Cultura Científica i Innovació) i són finançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i pel Ministeri de Ciència i Innovació.

Imágenes: