Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Gestió de Campus de Tarongers Logo del portal

Ana Botella, primera dona degana de la Facultat de Magisteri de la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 25 de febrer de 2021
Ana Botella.
Ana Botella.

Ana Botella, professora del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, és la nova degana de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Es tracta de la primera dona que accedeix al càrrec, on substitueix Óscar Barberá, que havia finalitzat el seu manament.

La nova degana ha obtingut 19 vots a favor i sis en blanc. L’equip el completa María Alcantud (vicedegana de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament), Amparo Hurtado (Innovació, Cultura, Igualtat i Sostenibilitat), Rosa Isusi (Estudis, Professorat i Qualitat), Jordi Solbes (Investigació i estudis de postgrau), Marta Talavera (Pràctiques i Participació) i Rafael Fernández (secretari).

Des que Magisteri es va constituir com a facultat, cap dona havia liderat el centre. Anteriorment, com a escola universitària sí que va tindre de directora durant quatre anys la professora María Luisa Contri.

Ana Botella està adscrita a l’àrea de Didàctica de l’Expressió Musical. Llicenciada en Musicologia i diplomada en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical per la Universitat d’Oviedo, és doctora en Pedagogia per la Universitat de València amb una tesi que analitzava i catalogava la música de Moros i Cristians d’Alcoi, i realitzava una aplicació didàctica a l’aula de secundària.

La degana posseeix el títol professional de Música en l’especialitat de Piano i el màster internacional de Música en la mateixa especialitat pel Conservatori Superior de Música d’Oviedo.

Autora d’un centenar d'articles científics en la seua àrea de coneixement, la didàctica de l’expressió musical, les seues investigacions se centren en la creació de recursos audiovisuals per al treball de l’audició musical, la interdisciplinarietat i la innovació educativa i la renovació de metodologies docents.

Ha sigut secretària del Departament (2012-2015), directora de l’Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat (2015-2018), directora del Màster en Investigació en Didàctiques Específiques de la Facultat de Magisteri (2016-2018, 2019-2020) i vicedegana d’Ordenació Acadèmica i Postgrau (2018-2020). També ha sigut representant de la Universitat de València en Florida Universitària (2012-2020).