Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Adaptació del procés als nous conflictes jurídics

La constitució de relacions jurídiques a través de la societat de la informació, les comunicacions telemàtiques i l'existència de conflictes els agents dels quals operen exclusivament en àmbit digital, exigeix que els mitjans de tutela dels subjectes implicats en aqueix conflicte, s'adeqüen a aquest.

Anàlisi Baiesià de Series Temporals Multivariants

Desenvolupament de models dinàmics multivariants i la seua anàlisi mitjançant metodologia bayesiana, utilitzant mètodes de simulació MCMC. Incorporació de dependències espacials a l'estructura temporal dels models. Disseny i implementació en R d'algorismes per a la seua anàlisi, estimació i predicció.

Anàlisi intel·ligent de dades

Aplicació de tècniques d'aprenentatge automàtic per a problemes de predicció, classificació i reconeixement de patrons o tendències.

Anàlisi multitemporal

Utilització de sèries temporals d'imatges de satèl·lit des de 1981 fins a l'actualitat per a estudiar la dinàmica de la superfície terrestre.

Aprenentage automàtic

A l'experiència adquirida durant anys pels membres del grup en diferents àmbits de la simulació, principalment en bioenginyeria i enginyeria mecànica, se sumen els recents avanços en aprenentatge automàtic que el grup ha assimilat com una via més d'explotar el resultat de les seues simulacions. El grup ha aplicat aquestes tècniques per al desenvolupament de models de vianants aplicats a la simulació de multituds. També permet fer un pas més a l'hora de transferir els resultats de les simulacions a nous sectors mèdics i industrials (ex. predictors de focus ectòpics, aneurismes, detectors d'arrítmies, etc).

Aprenentatge automàtic quàntic

Utilització del formalisme de la mecànica quàntica per a millorar les prestacions d'algorismes d'aprenentatge automàtic. Utilització d'aprenentatge automàtic per a la descripció i extracció de coneixement de fenòmens quàntics.

Aprenentatge automàtic

Desenvolupament de tècniques d'aprenentatge estadístic: xarxes neuronals, models gràfics, màquines kernel, tècniques de classificació, regressió, agrupament i visualització (manifold learning), aprenentatge actiu, semisupervisat, relacional, Bayesià, estructurat, i causal.

Arqueologia, didàctica de les ciències socials, educació, museus i formació del professorat

Formació en didàctica de les ciències socials per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a educadors en museus i patrimonis i altres àmbits no formals. Formar educadors i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre arqueologia, antropologia, educació i cinema.

Arquitectures específiques i FPGA

Disseny d'arquitectures per a aplicació específiques utilitzant FPGA. Arquitectures específiques de visió per computador.

Art i formació del professorat en arts

Formació en arts per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a personal educador en museus i patrimonis i altres àmbits no formals.

Art, creativitat, educació i entorns digitals

Aplicacions educatives, creatives i artístiques en entorns de distint tipus, incloent entorns digitals i ús de les TIC.

Art, cultura visual, educació en sensibilitat i estètiques creatives

Generar activitat teòrica i experiències des de l'art i la cultura visual.

Assegurançes

La investigació abasta tant el contracte d'assegurança, com la distribució d'assegurances com la supervisió d'entitats

Auditoria, gestió i estandarització de projectes ITS i TIC

Auditories tècniques de sistemes ITS i sistemes TIC. Secretariat i gestió de projectes Europeus. Representació de l'administració en comités de normalització i estandardització. Traducció i avaluació de normes. Estudis de consultoria de trànsit i transport, ITS i TIC.

Benestar

Estudi de qüestions relatives al benestar que excedeixen de les anteriors com la dependència o les rendes vitalícies

Big Data

Anàlisi de grans bases de dades en les quals es tenen tres característiques que les fan especials: velocitat de creixement, varietat en les classes de dades i volum.

Branding

Analitzar el procés de branding. Brand awareness (notorietat), brand image (imatge), brand loyalty (lleialtat), brand equity (valor de marca), brand trust (confiança), brand attachment (compromís), consumer-brand engagement (implicació), brand sustainability (sostenibilitat), brand anthropomorphism.

Calibratge / validació

Calibratge de satèl·lits de teledetecció mitjançant la realització de mesures in situ simultànies amb el pas del satèl·lit. Posada en marxa d'estacions de mesura in situ en diferents punts d'Espanya (Espai natural de Doñana, Almería, Barrax, etc) i del món (el Perú, Xile, etc). Validació d'algorismes.

Captació i processament de senyals

Desenvolupament d'equips i algorismes a mesura per a adquisició i tractament de senyals de tota mena.

Comportament del consumidor

Estudiar l'impacte de la comunicació en el comportament del consumidor. Analitzar el paper proactiu del consumidor en el desenvolupament de les estratègies de comunicació. Enfocament especial en el sector turístic (el comportament del turista) i en el sector educatiu (el comportament de l'alumne).

Computació Paral·lela i Sistemes Distribuïts

La línia se centra en l'aplicació de tècniques de computació d'altes prestacions, i el desenvolupament i optimització de plataformes distribuïdes dins del paradigma de cloud computing, per a la resolució de problemes en el camp del Big Data, les Aplicacions Multimèdia i els Sistemes intel·ligents.

Computació basada en GPU

Implementació de sistemes computacionals d'alt rendiment basats en el processament paral·lel en els nuclis d'una GPU o vàries. Desenvolupament de shaders per a aplicacions gràfiques d'alt realisme

Computació d'altes prestacions per a genòmica computacional

Desenvolupaments de computació d'altes prestacions, mitjançant l'ús d'arquitectures avançades de computadors, per al processament i anàlisi de metilació en dades genòmiques produïdes pels seqüenciadors d'última generació (Next-Generation Sequencing o NGS).

Comunicació

Analitzar diferents processos de comunicació tant a nivell empresarial, adoptant una perspectiva integradora (comunicació integrada de màrqueting) i centrada en el consumidor, com a nivell interpersonal, enfocant-se en expressions que van més enllà dels elements verbals (comunicació no verbal).

Control i navegació autònoma

Desenvolupament d'algoritmes de control automàtic de sistemes robotitzats i de conducció autònoma de vehicles en entorns no estructurats, utilitzant tècniques d'intel·ligència artificial.

Correcció atmosfèrica

Desenvolupament de mètodes de correcció de la pertorbació atmosfèrica en les dades subministrades pels satèl·lits artificials.

Creativitat, educació i psicologia

Formar educadors i educardores i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre creativitat, psicologia, pràctiques educatives i formació del professorat.

Cultura Visual i educació artística

Desenvolupament de la cultura visual i l'educació artística en l'àmbit de públic tant infantil com d'adults, fomentant la relació amb altres camps d'estudi.

Cultura

Investigar l'impacte de la cultura nacional en la comunicació i en el comportament del consumidor des d'una òptica cross-cultural. Adoptar una dinàmica intercultural en el desenvolupament de diferents metodologies d'innovació docent.

Càncer colorectal i nous desenvolupaments terapèutics en tumors sòlids

Caracterització molecular del càncer colorectal mitjançant la biòpsia líquida a partir del anàlisi del ctDNA i les CTCs. Aplicació de la radiòmica en l'avaluació pronòstica. Estudi dels mecanismes de resistència de la teràpia estàndard i dirigida i identificació de noves dianes terapèutiques. Desenvolupament d'assajos clínics amb fàrmacs dirigits contra alteracions potencialment targetejables.

Delimitació i abast de l'article 24.1 de la Constitució, amb especial atenció a la jurisprudència del TC

L'article 24 CE és l'article més invocat en els recursos d'empara constitucional, que conté l'elenc de drets fonamentals de naturalesa processal més important del nostre ordenament i és imprescindible un estudi que actualitze el seu contingut complex, a la llum de la jurisprudència.

Delimitació, abast i naturalesa, si és el cas, del dret a la tutela efectiva

Últimament, es ve afirmant l'existència d'un supòsit dret fonamental a la tutela efectiva, secundant-se en l'article 24.1 CE. Es fa necessari un estudi rigorós per a arribar a una conclusió sobre aquest tema, que faça compatible a l'accés al procés amb altres instruments complementaris.

Desenvolupament d'aplicacions gràfiques per a dispositius mòbils

Desenvolupament d'aplicacions gràfiques per a dispositius mòbils i PDAS. Comprén tant aplicacions Android com aplicacions per a IOS. Inclou computació en el núvol.

Desenvolupament d'aplicacions web avançades

Sistemes WEB per a l'accés a BBDD. WEB semàntica, Ontologies i metadades. Sistemes de difusió per RDS i sistemes d'intercanvi de dades en protocol DATEX. Desenvolupament de serveis WEB. Aplicacions mòbils. Formularis electrònics, serveis de pagament i tractament segur d'informació.

Desenvolupament de plataformes e-learning basades en simulació 3D

Disseny de plataformes d'e-learning (amb simulació) basades en tecnologies web. Ús de Moodle i SCORM i de tecnologies de simulació basades en HTML-5, OpenSceneGraph per a Web i Unity-3D a fi d'implementar entorns virtuals 3D executables des del navegador.

Dret aduaner

Anàlisi dels mecanismes de tributació en entrada i eixida de productes i serveis.

Dret constitucional tributari

Anàlisi de les exigències d'adequació constitucional de les normes integrants del sistema tributari i verificació de les conseqüències de la declaració d'inconstitucionalitat d'una norma tributària.

Dret internacional tributari

Anàlisi i examen de les normes i models que regeixen la tributació internacional dels impostos sobre la renda i sobre el valor afegit, especialment els Convenis de doble imposició i les normes anti-abús.

Electrofisiologia cardíaca

El grup treballa en el modelatge i simulació multiescala del procés d'activació del teixit cardíac, amb la finalitat de caracteritzar i predir diferents patologies. El grup compta amb un programari de simulació d'alta resolució que permet reproduir electrocardiogrames de forma totalment sintètica, amb la possibilitat de simular diferents patologies. Una altra línia de treball activa en aquest àmbit és l'estimació del sistema de conducció cardíac a utilitzant anàlisi de dades adquirides durant la pràctica quirúrgica

Estimació de paràmetres a partir de dades de satel·lit

Desenvolupament d'algorismes per a estimar paràmetres físics i biofísics des de satèl·lit, entre ells la temperatura, l'albedo, la reflectivitat, l'emissivitat de la superfície terrestre, la inèrcia tèrmica, evapotranspiració, contingut en vapor d'aigua de l'atmosfera.

Estratègia de RRHH i comportament emprenedor

En aquesta línia analitzem de quina forma les polítiques i pràctiques de RH poden contribuir a generar un comportament emprenedor en les organitzacions, tant a nivell intraorganitzatiu (intrapreneurship) com a directiu (entrepreneurship)

Estratègia de RRHH i comportament innovador

En aquesta línia estudiem la manera en què l'estratègia i les pràctiques de RH poden facilitar el desenvolupament d'un comportament innovador en els empleats i el paper que variables intermèdies com la creativitat o la compartició de coneixement, entre altres, poden exercir en aquesta relació

Física de neutrins en l'experiment DUNE

Física d'oscil·lacions de neutrins i d'astrepartícules amb detectors d'argó liquide (Experiment DUNE).

Física de neutrins en l'experiment NEXT

Cerca de la desintegració doble beta sense neutrins en l'isòtop Xe-136 amb detectors de xenó gasós (Experiment NEXT).

Geoportal

GEOPORTAL (http://ceosspain.lpi.uv.es) en el qual es proporcionen productes, històrics (des de l'any 2007) i en temps real (menys de 5 hores) dels sensors SEVIRI i MODIS.

Gènere

Incloure la perspectiva del gènere en els estudis del comportament del consumidor. Integrar l'enfocament basat en el gènere en la innovació docent.

Innovació

Examinar la implementació de les pràctiques innovadores en els sectors com el turisme i l'educació. Èmfasi en la innovació docent. Anàlisi de l'ús i de l'impacte de les noves tecnologies d'informació i comunicació (xarxes socials, apps, telèfons intel·ligents, intel·ligència artificial, etc.).

Instruments per a la justícia civil davant els litigis-massa. En especial, les accions de representació i el regim del procés-model

La constitució de relacions jurídiques de forma estandarditzada conseqüència, al seu torn, d'una producció industrial massificada, genera conflictes en relació amb una multiplicitat de persones que resulten afectades per una causa comuna. La justícia civil ha d'articular mecanismes que permeten prestar la tutela judicial al ciutadà sense minvament de les degudes garanties, optimitzant al mateix temps els recursos amb els quals compte per a donar resposta a aqueixa litigiositat en massa. 

Integració de simuladors immersius temps real per a l'entrenament d'operadors

Desenvolupament de sistemes instruccionals basats en simuladors. Es desenvolupa el maquinari, els dissenys instruccionals, els models dinàmics dels objectes de la simulació i els escenaris 3D.

La cooperació jurídica internacional

Aquesta classe de cooperació és necessària en un món globalitzat. Al que cal afegir els espais d'integració política i econòmica, com la UE. La lliure circulació de persones i mercaderies i la tutela judicial internacional efectiva fa imprescindible la cooperació entre els Estats.

La transformació digital dels grups polítics

Impacte de la digitalització en els grups polítics: transformació digital de la organització (plataformes digitals, finançament, presa de decisions, elaboració programàtica, integració dels membres); canvis en les formes de comunicació i representació; adaptació de les formes de participació digital dels membres, canvis en les formes de representació a partir de les eines digitals.

Llibertat d'expressió i informació en internet i discurs de l'odi

Anàlisi de la projecció de les llibertats a la xarxa i les xarxes socials, garanties judicials, límits, especial atenció al discurs de l'odi.

Mapeig de malalties

Desenvolupament de models jeràrquics bayesians per a l'estudi de la variabilitat geogràfica de malalties i la seua evolució temporal amb l'objectiu d'ajudar en la presa de decisions i en el desenvolupament de programes de vigilància.

Models amb dades composicionals

Desenvolupament de models amb dades composicionals. En entorns com la biologia, l'economia o la geologia, és habitual treballar amb vectors de dades les components de les quals recullen la contribució relativa de diferents parts en relació a un total, aconseguint-se mostres composicionals. Es treballarà en el progrés de la modelització estadística de les dades composicionals, en la seua aplicació i en la seua fonamentació matemàtica.

Models de selecció de carteres d' inversió

Desenvolupament de models de selecció de carteres, en els quals la incertesa sobre el rendiment es descriu mitjançant distribucions de possibilitat i credibilitat. Anàlisi multiobjectiva del problema de selecció, buscant aproximacions a la frontera de Pareto mitjançant algorismes evolutius.

Mètodes numèrics per a equacions de tipus hiperbòlic

Es dissenyen i analitzen mètodes numèrics per a equacions en derivades parcials per al seu ús en camps tan diversos com la dinàmica de gasos, tant compressibles com incompressibles, la sedimentació de suspensions polidisperses, fluxos en mitjans porosos, dinàmica de partícules carregades, etc.

Neurociència Visual

Desenvolupament de models i tècniques per al processament de dades en neurociència visual: manifold learning, independització, tècniques estadístiques de codificació òptima, de gaussianització, aprenentatge en varietats, estimació i inversió de models, interpretabilitat i causalitat.

Nous plantejaments en educació digital i ús de xarxes socials per una educació sostenible

Les humanitats digitals i l'educació amb formats digitals ens ajuden a millorar nombrosos aspectes que poden canviar gràcies a les tecnologies digitals.

Optimització de processos

Desenvolupament de models d'aprenentatge reforçat i programació dinàmica per a la reducció de costos, millora de paràmetres importants i augment de l'eficiència.

PIMES, pràctiques de RRHH i innovació

En aquesta línia analitzem de quina forma les diferents pràctiques de RH poden contribuir a obtindre resultats d'innovació a les empreses de reduïda grandària

Pensions

Estudi de les pensions i la seua viabilitat

Polítiques digitals i la política d'allò digital

La regulació dels processos de digitalització en política 
Les diferents concepcions ideològiques vinculades a les polítiques de digitalització en les diverses Administracions Públiques així com els seus impactes polítics
L'impacte de la digitalització en l'elaboració i avaluació de polítiques públiques
Digitalització i transformacions del funcionament dels sistemes polítics (representació, transparència, integritat, rendició de comptes)

Polïtiques i pràctiques de RRHH i resultats organitzatius

En aquesta línia analitzem com el disseny i l'aplicació de polítiques i pràctiques de RH orientades a la sostenibilitat poden contribuir a millorar els resultats de l'organització i, al mateix temps, a aconseguir avantatges competitius sostenibles

Processament d'imatges

Desenvolupament de models i tècniques per al processament de dades en neurociència visual: manifold learning, independització, tècniques estadístiques de codificació òptima, de gaussianització, aprenentatge en varietats, estimació i inversió de models, interpretabilitat i causalitat.

Processament de Llenguatge Natural

Extracció d'informació estructurada i coneixement a partir de l'anàlisi de text lliure amb informació a priori desestructurada.

Processament de gran volum de dades

Processament de grans bases de dades i imatges d'alta resolució temporal, espacial i espectral. Els nostres col·laboradors (ESA, NASA, EUMETSAT, Google, DigitalGlobe) proporcionen accés a grans volums de dades a processar en temps real mitjançant tècniques de paral·lelització, clústers, i algorismes.

Processament del senyal (So)

Mètodes avançats per a la captura, anàlisi i síntesi de senyals acústics, incloent el processament musical i de veu, la simulació acústica de sales, els mètodes de reproducció 3D i el monitoratge intel·ligent d'ambients acústics.

Procés d'imatges

S'usen tècniques no lineals d'aproximació, dependents de les dades, dins d'un entorn de multiresolució per a la compressió de senyals amb forts gradients en aplicacions com ara restauració d'imatges, càlcul de disparitats o flux òptic.

Procés i mitjans complementaris a la jurisdicció

Aquesta línia d'investigació abordarà els mitjans complementaris -mediació, arbitratge i conciliació-, des d'una perspectiva estrictament processal. Analitzant primer la seua compatibilitat amb el dret a la tutela judicial, la seua incardinació en els diferents processos i la seua incidència en aquests.

Propietats estructurals, òptiques i electròniques per métodes de primers principis

En aquesta línia pretenem estudiar la manera en què l'estratègia de RH i les seues pràctiques associades impulsa i condiciona els processos de gestió del coneixement en l'organització

Protecció de dades i privacitat en internet, davant del govern obert i la transparència

Informació administrativa en internet, transparència, publicitat activa, dret d'accés i els seus límits, especialment amb la protecció de dades i la privacitat.

Qualitat, procés estratègic i resultats organitzatius

En aquesta línia analitzem l'aplicació de diferents enfocaments, models, sistemes i tècniques de gestió de la qualitat, i la manera en què els mateixos afecten el procés de formació de l'estratègia empresarial i, a conseqüència d'això, als resultats organitzatius

Realitat augmentada col·laborativa

Aquesta línia d'investigació persegueix la millora de les prestacions dels sistemes i aplicacions de Realitat Augmentada Col·laborativa (en anglés CAR), a partir de l'experiència prèvia del grup en Entorns Virtuals Distribuïts.

Realitat augmentada

Investigació en el camp de la Realitat Augmentada, on s'augmenta la informació del món real amb informació sintètica. Els sistemes de Realitat Augmentada precisen de localitzadors de posició, creació d'informació sintètica (habitualment entorns 3D) i sistemes que integrin el món real amb el sintètic.

Realitat virtual

Investigació en el paradigma d'interacció basat en entorns virtuals immersius on s'aïlla a l'usuari de l'entorn per introduir-lo en un entorn sintètic per tal de realitzar un entrenament o viure una experiència diferent. Inclou ús de dispositius específics.

Reconeixement de Patrons i Visió per Computador

Tècniques de reconeixement i aprenentatge automàtic aplicades a models lineals i no lineals. Aprenentatge continu de distàncies. Mineria de dades heterogènies i d'alta dimensionalitat, amb especial èmfasi en l'anàlisi i recuperació d'imatges i el processament de senyals d'àudio i vídeo.

Robòtica i control

Disseny de robots, vehicles, sensorització. Disseny d'arquitectures de control en llaç tancat.

Seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat

Anàlisi de la seguretat dels sistemes informàtics, detecció de vulnerabilitats, criptogràfica i comunicacions segures. Mecanismes per a la protecció de dades personals, traçabilitat de la informació, disseny orientat a la privacitat i seguretat. Anonimització de dades. Auditories de seguretat. Normativa internacional.

Sensors CMOS de visió

Disseny de circuits integrats per a visió, especialment visió selectiva guiada per canvis i càmeres per a aplicacions específiques.

Simulació de fluids

El grup CoMMLab utilitza tècniques de mecànica de fluids computacional aplicades a diferents àmbits. En enginyeria biomèdica, el grup utilitza models de fluids per a la simulació del sistema vascular, especialment en grans gots, per a analitzar i predir patologies com ara aneurismes. En l'àmbit de la informàtica gràfica, desenvolupem models de fluids no Newtonians amb aplicacions, principalment, en simulació interactiva (Realitat Virtual, Videojocs,...) i en simulacions per a animació basada en física i efectes especials.

Simulació i visualització de comportaments complexos

Models de simulació per a animació de comportaments complexos en aplicacions gràfiques interactives, incloent comportaments físics (fluids,sistemes granulars, etc.) i comportaments basats en intel·ligència artificial (aprenentatge per reforç, etc.).

Sistemes avançats de gestió i explotació d'informació

Sistemes per a la recopilació, tramitació i tractament estadístic de dades. Aplicacions de gestió avançada de BBDD. Disseny i implementació de DWH. reenginyeria de sistemes i arquitectures client/servidor. Modelatge de dades. Gestió documental. Sistemes multimodals . Gestió hospitalària.

Sistemes d'interacció multimodal

Desenvolupament de tecnologies d'interacció persona-ordinador fent ús de diferents canals de comunicació entre l'usuari i la màquina.

Sistemes de Tutorització Intel·ligent

Actualment, treballem en formes de representació del coneixement que permeten supervisar la resolució de tasques per l'estudiant i a incorporar suport afectiu, a través de la detecció d'emocions mitjançant tècniques pròpies del camp de la Visió per Computador.

Sistemes de localització, transacció i comunicacions mòbils

Sistemes de cobrament electrònic de peatges i vehicles mòbils. Sistemes de localització mitjançant satèl·lit i telefonia. Aplicacions GPS i GSM. Sistemes de comunicació V2V, V2I i I2V. Sistemes de detecció Bluetooth, RFID i WIFI. Sistemes cooperatius. Navegació dinàmica.

Sistemes de monitorizació, control i representació avançada de dades de trànsit

Monitoratge de trànsit, Sistemes d'identificació de petjada magnètica de vehicles, sistemes DAI, aplicacions per a l'optimització de rutes i/o temps, temps de viatge, matrius O/D, aplicacions GIS, representació geogràfica de dades i simulació virtual. Plans de gestió d'emergències.

Sistemes de recomanació

Desenvolupament de recomanadors de productes a partir de les característiques del client i gestió de promocions personalitzades.

Sistemes intel·ligents d'interacció humà-robot

L'objectiu principal és aprendre els principis fonamentals per realizar tasques de diversa naturalesa (conducció de vehicles, manipulació d'objectes, tractament superficial, etc.), predir la intenció de l'humà en situacions on existeix un control compartit i donar una assistència personalitzada.

Sistemes multiagent de gran escala

Desenvolupament de sistemes de simulació multiagent aplicats a sistemes sociosanitaris, de manera que puguen simular no sols el comportament individual de cada agent, sinó també el comportament global del sistema com a agregació del comportament individual.

Teledetecció i geociència

Aplicacions en tractament de senyals i imatges de teledetecció: estimació de paràmetres biofísics i variables de fluxos, inversió de models, segmentació d'imatges, detecció de canvis i anomalies, fusió d'imatges i multiresolució, restauració, causalitat i atribució, rànquing.

Xarxes i Sistemes de Telecomunicació

Aquesta línia d'investigació se centra en el desenvolupament de noves arquitectures i protocols de xarxa, així com en la creació de sistemes de telecomunicació avançats per a la millora de les comunicacions entre els usuaris. El treball dut a terme per aquesta línia abasta el desenvolupament i posada en marxa de nous serveis, tecnologies i arquitectures de xarxa centrats en la millora de la qualitat d'experiència de l'usuari final.