Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

Comproven que l'oli essencial de l'orenga protegeix els cultius de arròs

  • 26 de març de 2015
Image de la noticia

Un grup d'investigadores valencianes ha comprovat en un recent estudi, el potencial de l'oli essencial d'orenga com a conservant natural per protegir els cultius de l'arròs del Mediterrani enfront de diferents espècies de fongs.

Per a l'equip d'investigadores de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV), aquests resultats són molt rellevants per a les zones arroceres, tal i com indica la Dra. M. Pilar Santamaría, doncs és un aliment bàsic a nivell mundial i especialment en països on la seva conservació i emmagatzematge no segueix protocols tan exigents.

La Dra. M. Amparo Blázquez, del departament de Farmacologia de la UV,  ha explicat que l'objectiu és evitar que l'arròs se puga naular aplicant aquests olis. S'està parlant d'un potencial ús dels olis com a conservants, advertint que no serviria com a fungicida a les dosis assajades, sinó per frenar el seu creixement i conservar l'aliment en bones condicions durant més temps.

L'estudi s'ha publicat en la revista Natural Products Research.