Universitat de ValènciaFaculty of Physics Logo del portal

Conferència del professor Pedro González Marhuenda, de la Facultat de Física, sobre la naturalesa de la llum a través de la història i dels Premis Rotary

  • March 24th, 2015

La conferència tindrà lloc el proper dijous 26 de març a la Biblioteca de Ciències “Eduard Boscà” del campus de Burjassot. Prèviament es presentarà un llibre elaborat pel professor Pedro González, i patrocinat pel Rotary Club València Centre i la Facultat de Física, on es resumeixen els primers vint-i-cinc anys de història del Premi Rotary al Foment del Treball Experimental en Física.

Aquest premi es va instaurar en el curs acadèmic 1987-1988 per la Facultat de Física de la Universitat de València, amb el patrocini econòmic del Club Rotary València Centre. Les bases del concurs per a l'obtenció del Premi, que han romàs pràcticament inalterades des de la seua instauració, estableixen que es poden presentar pràctiques de laboratori, dissenyades i realitzades per estudiants de la Facultat de Física sota la supervisió d’un professor tutor, per al seu ús en algun dels laboratoris docents de la mateixa. Aquest requeriment comporta no solament un increment en l’oferta docent del laboratori corresponent sinó també un reconeixement acadèmic als autors de les pràctiques presentades a concurs doncs aquestes són utilitzades per alumnes de promocions posteriors. Aquest reconeixement, unit a la seua dotació econòmica, ha fet que el Premi Rotary haja adquirit un merescut prestigi entre professors i estudiants.

En la conferència, titulada “La naturalesa de la llum a través de la història i dels Premis Rotary”, es farà un breu repàs històric de l’evolució del coneixement científic sobre la naturalesa de la llum, des de l'època alexandrina fins al moment present. Alguns conceptes fonamentals seran il·lustrats mitjançant la descripció d’experiments que han guanyat el Premi Rotary.

 

Més informació a:

http://www.uv.es/uvweb/fisica/ca/cicle-conferencies/curs-2014/2015-1285908922113.html