Universitat de ValènciaFaculty of Physics Logo del portal

Lliurament dels premis de la fase nacional de la XXVI Olimpíada de Física

  • May 11th, 2015
Image de la noticia

Els estudiants valencians han aconseguit un bon resultat en la XXVI Olimpíada de Física 2015, celebrada a Madrid entre el 10 i 13 d’abril de 2015. L’estudiant valencià Ramón Martínez Tatay del Col·legi San Pedro Pascual va obtenir la medalla d’or i el premi a la millor solució d’un problema teòric. Els estudiants guardonats amb medalla de plata i bronze són estudiants de batxillerat de l’IES Tavernes Blanques, l’IES Malilla i el Col·legi Nostra Senyora del Pilar.

La fase nacional de l'Olimpíada de Física ha estat organitzada per la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) i suposa l’avantsala de la fase iberoamericana (enguany en Cochabamba, Bolivia, setembre 2015) i la XLVI convocatòria internacional (Mumbai, India, 4-13 juliol 2015) d’aquesta competició. La tradicional participació espanyola a aquestes cites és encara incerta per la falta de suport financer per part del Ministeri d’Educació.
 
La Universitat de València -a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat- així com la Universitat Politècnica de València, organitzaren la fase local de la competició que va tindre lloc el passat 3 de març i va consistir en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.