Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Jornades ComMujeres. Reptes i oportunitats de la dona en l'entorn digital. Trencant bretxes

El 26 de novembre a les 11.30 tindran lloc les 'Jornades ComMujeres. Reptes i oportunitats de la dona en l'entorn digital. Trencant bretxes'.
La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere i la Unitat de Igualtat col·laboren en aquestes jornades amb el projecte “ComMujeres. Comunicació Digital i Gènere”, pertanyent a la Càtedra d'Estudis de Gènere de la Universitat de Valladolid.
Aquests actes s'emmarquen dins de les activitats organitzades per la Universitat de València amb motiu del #25N Dia Mundial contra la Violència de Gènere.
En les conferències es parlarà sobre la situació de la dona en el sector TIC i les possibilitats de futur. D'emprenedoria tecnològica i social i de com aquests elements poden ser de gran ajuda per a donar unes possibilitats d'ocupació a la dona i reduir així el risc de sofrir violència de gènere.
Cal ressaltar que les jornades s'han programat dins de les assignatures d'Enginyeria, Societat i Universitat del Grau en Enginyeria Informàtica, Grau en Enginyeria Multimèdia, Grau en Enginyeria Telemàtica i el Grau en Enginyeria Electrònica Industrial de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. En la resta de graus no ha estat possible per incompatibilitat horària, però s'ha recomanat a l'alumnat el seu seguiment una vegada es publiquin els vídeos en el canal de YouTube de la càtedra: https://go.uv.es/gencatic/youtube.
L'accés a la xerrada és obert per a tot el públic interessat a través de https://go.uv.es/CJrnkW3

PROGRAMA


11.30. Presentació. Silvia Rueda, directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere de la Universitat de València, i Teresa Gema Martín Casado, directora del projecte 'ComMujeres. Comunicació digital i gènere', de la Càtedra d'Estudis de Gènere de la Universidad de Valladolid (UVa).
11.40. Projecte ComMujeres: 'La dona davant la realitat tecnològica digital. Bretxes i oportunitats. A càrrec de Teresa Gema Martín. 
12.30. 'Perspectiva de gènere en la robòtica i la Intel·ligència Artificial. Una anàlisi des de la comunicació', a càrrec de Yanna Franco, professora UCM i membre de l'Institut de Recerques Feministes de la Universidad Complutense de Madrid. 
13.15. 'Reptes i oportunitats en l'emprenedoria tecnològica femenina', a càrrec de Margarita Albors, presidenta de la Fundació Social Nest. 
14.00. Fi de les jornades. 


Organitza: Proyecto ComMujeres. Comunicación Digital y Género. Cátedra de Estudios de Género de la Uva. (Concedit per Institut de la Dona) Universidad de Valladolid.
Coordina: Teresa Gema Martín Casado, directora del projecte 'ComMujeres. Comunicación digital y género', de la Cátedra de Estudios de Género de la Universidad de Valladolid (UVa).
Col·labora: Càtedra de Bretxa Digital de Gènere d'Universitat de València (UV) i Unitat d’Igualtat de la Universitat de València