Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Equip

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
FORTE DELTELL, ANABEL

FORTE DELTELL, ANABEL

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

Calle Doctor Moliner, 50 Campus de Burjassot Facultat de Ciències Matemàtiques Departament d'Estadística i I.O. Planta 3a despatx 25

(9635) 43978

anabel.forte@uv.es

BENAVENT GARCIA, MARIA ROSER

BENAVENT GARCIA, MARIA ROSER

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a de Mobilitat

(9635) 43571

xaro.benavent@uv.es

BOTELLA MASCARELL, CARMEN

BOTELLA MASCARELL, CARMEN

PDI-Titular d'Universitat
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau
Biografia
 

Carmen Botella va rebre el títol d'Enginyera de Telecomunicacions i Doctora en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València, en 2003 i 2008, respectivament. En 2009 i 2010, va ser investigadora Postdoctoral al departament de Senyals i Sistemes de la Chalmers University of technology (Göteborg, Suècia), on va participar en diversos projectes nacionals i europeus de recerca orientats cap a la 4G de comunicacions mòbils (WINNER+ i ARTIST4G entre d'altres). En febrer de 2011, s'uneix a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat de València, com a Professora Ajudant Doctor, siguent Professora Titular d'Universitat des de desembre de 2017.

Els seus interessos de recerca inclouen les àrees generals de coordinació i la cooperació per als futurs sistemes de comunicacions 5G i posteriors. 

Línies de recerca

Tècniques avançades de comunicacions multi-antenna (CoMP, relaying, etc.)

Aplicacions de geometria estocàstica al model de sistemes de comunicacions

Ràdio cognitiva, estimació de canal

Ràdio definida per programari

La diversitat de gènere a les disciplines TIC/STEM

VES CUENCA, ESTHER DE

VES CUENCA, ESTHER DE

PDI-Titular d'Universitat

Avda Universitat, s/n, ETSE, Despacho 1.3.21 46100 Burjassot

(9635) 43963

esther.deves@uv.es

Biografia
 

Esther de Ves Cuenca  és llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de València (1993) , i doctora per la Universitat de València (1999) . Actualment treballa com a professora titular en l'àrea de Ciències de la Computació, departament d'Informàtica. Ha impartit docència relacionada amb les Bases de Dades i processament d'imatges. Entre els seus interessos d'investigació estan la recuperació d'informació multimèdia, big data i mineria de dades.

LOPEZ IÑESTA, EMILIA

LOPEZ IÑESTA, EMILIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Departament de Didàctica de la Matemàtica Av. Tarongers, 4, 46022 València (SPAIN) Facultat de Magisteri (Campus de Tarongers) Despatx 11 3er pis

83285

emilia.lopez@uv.es

Biografia
 

Licenciada en Matemáticas, Licenciada en Ciencias y Técnicas estadísticas, Máster en Computación Avanzada y Sistemas Inteligentes (Premio Extraordinario) y Dra. en Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Computación por la Universitat de València. Su tesis doctoral fue merecedora del premio Marc Esteva a la mejor tesis en Inteligencia Artificial en 2018, siendo la primera mujer en conseguirlo. Emilia López-Iñesta es profesora del departamento de Didàctica de la Matemàtica. Ha realizado estancias de investigación en el Centro de Investigación en Inteligencia Artificial de la Universidad Veracruzana (México) y el Laboratory of Agent Based Social Simulation del CNR (Roma).

Su investigación se centra en la comprensión de problemas matemáticos, la lectura de gráficos estadísticos, el pensamiento computacional, la aplicación de técnicas de Inteligencia Artificial y aprendizaje automático a distintos contextos como la Educación (Learning Analytics), la Ciencia Ciudadana y la denominada área de "Science of Science” que incluye los procesos de revisión de manuscritos científicos (Peer Review). Por otro lado, investiga en la diversidad de género en las TIC y STEM para reducir la brecha de género en las carreras STEM (Ciencia, Tecnología, Ingeniería y Matemáticas) obteniendo con uno de los trabajos el premio Florence Nightingale a la mejor comunicación con perspectiva de género. Ha recibido por su tarea investigadora y divulgadora el premio Muy jóvenes Científicas en la categoría de Inteligencia Artificial otorgado por la revista Muy Interesante y el Canal Odisea.

Participa en la organización de actividades y proyectos de divulgación científica, como Databeersvlc (https://twitter.com/databeersvlc), un evento de charlas cortas sobre aplicaciones de Inteligencia Artificial,  Ciencia de Datos y Estadística en un ambiente informal o “La Falla Immaterial” (https://fallaimmaterial.com/es), un proyecto de Ciencia Ciudadana que junta el análisis de datos mediante técnicas de Inteligencia Artificial en el contexto de fiestas masivas como las Fallas. Es embajadora Scientix (http://www.scientix.eu/) en España, la comunidad para la enseñanza de las ciencias en Europa. Asimismo, es una de las impulsoras del proyecto Girls4STEM (http://www.girls4stem.es/) para el fomento de las vocaciones científicas en los jóvenes, en particular en niñas y adolescentes, con el objetivo de que se valore y conozca la aplicación social de carreras relacionadas con las áreas STEM como las Ingenierías, Matemáticas y Ciencia de Datos. También colabora con la iniciativa https://11defebrero.org/ y es miembro del nodo de Valencia de la red Biostatnet que se encarga del proyecto "STAT WARS: El imperio de los datos" (https://biostatnet.com/noticias-noticias/stat-wars-el-imperio-de-los-datos/), un proyecto de divulgación para acercar la estadística y sus aplicaciones en Inteligencia Artificial y Ciencia de Datos al alumnado de ESO y Bachillerato.

Ha recibido reconocimientos por su labor en la divulgación científica por los proyectos DatabeersVlc, Synapsi-UV (proyecto sobre Neurociencia, Realidad Aumentada y Redes Neuronales Artificiales) y Falla Immaterial, así como otros premios al rendimiento académico e investigador (info en https://www.researchgate.net/profile/Emilia_Lopez-Inesta sección premios).

Es miembro de la Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas, la Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial,  la Sociedad Española de Investigación en Educación Matemática y la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi.

Participa en proyectos nacionales e internacionales competitivos, pertene a comités científicos y participa en la organización de conferencias científicas (CCIA2015, PEERE2016, SOCIOCOMPLEX2016, CNSC2018, PEERE2020, JENUI2020, SEIEM2020).

Por otro lado, colabora en cursos de formación para profesorado de Educación Secundaria y Primaria para motivar la aplicación de recursos de Inteligencia Artificial, Ciencia de datos y Estadística en el aula.

ROGER VAREA, SANDRA

ROGER VAREA, SANDRA

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a de Programa de Doctorat

Av. de la Universitat s/n, ETSE-UV Departament d'Informàtica, 46100, Burjassot Despacho 2.3.24

43062

sandra.roger@uv.es

Biografia
 

Sandra Roger és Enginyera Superior en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València (UPV) des de 2007, Màster en Tecnologies, Sistemes i Xarxes de Comunicacions per la UPV des de 2008 i Doctora en Telecomunicació per la UPV des de 2012. Va rebre el premi a la millor tesina de màster per la Càtedra Telefónica de la UPV i la seua tesi doctoral va obtenir el primer Accésit del Premi Científic-Tècnic d'Algemesí 2014. Entre el 2008 i el 2012 va ser becaria de doctorat del Ministeri de Ciència i Innovació en el marc del programa FPU. En 2009 i 2010 va realitzar estades de recerca a l'Institut de Telecomunicacions de la TU Wien (Viena, Àustria), on va treballar en diversos temes relacionats amb les comunicacions inalàmbriques MIMO. Entre 2012 i 2018, com a investigadora Postdoctoral a l'Institut iTEAM de la UPV, va participar en projectes Europeus de especial rellevància per al disseny de la 5G com METIS i METIS-II i en convenis d'I+D amb les empreses Nokia Bell-Labs (Stuttgart) i Huawei ERC (Munich). El 2016, el seu grup d'investigació va ser guardonat amb una Medalla Juan López de Peñalver a joves investigadors per la Real Academia Española de Ingeniería. Entre 2019 i 2023 va ser Investigadora Postdoctoral Ramon y Cajal al Departament d'Informàtica de la UV, on és actualment Professora Titular. Els seus principals interessos d'investigació es troben en el camp de les comunicacions MIMO inalàmbriques, els sistemes 5G/6G i les comunicacions vehiculars.

ROSALENY PERALVO, LORENA ESTEFANIA

ROSALENY PERALVO, LORENA ESTEFANIA

PI-Invest Doct Uv Senior

Despacho 3.2.4 Instituto de Ciencia Molecular (PCUV) c/ Catedrático José Beltrán Martínez, 2 46980 Paterna

96 354 4155 (I)

lorena.rosaleny@uv.es

Biografia
 

Em vaig formar com a bioquímica a la Universitat de València on també vaig realitzar el meu doctorat treballant en epigenètica. Vaig emprar llevat (de la cervesa) per a investigar els enzims que produeixen modificacions postraduccionals en les histones (un component de la cromatina).
Després d'una estada postdoctoral a la University of British Columbia (Vancouver), en la meua etapa postdoctoral recent vaig realitzar un màster en Bioinformàtica, que em va permetre introduir la ciència de dades en la investigació de molècules magnètiques en el meu actual treball al ICMol.

RUEDA PASCUAL, SILVIA

RUEDA PASCUAL, SILVIA

PDI-Titular d'Universitat

Ministerio de Ciencia e Innovación Pº de la Castellana, 162, planta 4º, despacho 10. 28071 Madrid

(9635) 44123

silvia.rueda@uv.es

Biografia
 

Enginyera Informàtica i Doctora per la Universitat de València, es troba actualment en comissió de serveis com a Vocal Assessora en el Gabinet de la ministra de Ciència i Innovació i Directora de la Unitat de Dones i Ciència en el Ministeri de Ciència i Innovació al Ministerio de Ciencia e Innovación.

Entre 2022 i 2023 va ser Directora Territorial a la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Fins llavors va ser Professora Titular del Departament d’Informàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV), del qual va ser directora entre 2015 i 2021, sent la primera dona a accedir a la direcció d'aquest departament.

La seva trajectòria investigadora es divideix en tres grans línies: 1. Realitat Virtual i Informàtica Gràfica, 2. Enginyeria del Programari i 3. Bretxa Digital de Gènere. Aquestes línies van culminar amb la creació del grup de recerca TADeSP (Tècniques Avançades de Desenvolupament de Programari centrat en la Persona) que treballa en diverses línies de recerca interrelacionades i complementàries, que comparteixen lobjectiu comú danalitzar els aspectes que intervenen en la relació de la persona que interacciona amb el programari a desenvolupar. Sempre tenint en compte la perspectiva de gènere i la diversitat de les persones que faran servir les aplicacions, amb l'objectiu últim de proporcionar avenços en la qualitat del programari des del punt de vista humà.

Ha sigut responsable STEM-UV dins del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la UV, Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere UV-GVA i coordinadora del projecte Girls4STEM, dirigit al foment de les vocacions STEM, molt especialment entre les xiques. En 2022 va rebre el Premi Sapiens Acadèmic del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana pel seu treball en favor de la igualtat de gènere en el sector STEM-TIC.

SOLER JULVE, INES

SOLER JULVE, INES

PAS-E.T.M. Planificacio, Analisi i Avaluacio

(9639) 83480

ines.soler@uv.es

TORTOLA BAIXAULI, MARIA AMPARO

TORTOLA BAIXAULI, MARIA AMPARO

PDI-Titular d'Universitat
Dega/Degana / Director/a Ets
Director/a Escola de Doctorat

Institut de Física Corpuscular. Edifici Instituts de Paterna. Despatx B-6.5.

64993

maria.a.tortola@uv.es

Biografia
 


Mariam Tórtola és llicenciada en Física per la Universitat de València amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i Doctora en Física Teòrica per la Universitat de València amb Premi Extraordinari de Doctorat. Des de 2006 fins a finals de 2009 va treballar com  investigadora postdoctoral a l'Institut Superior Técnic de Lisboa (Portugal) i l'Institut de Física Teòrica d'Hamburg (Alemanya). Després va tornar a Espanya, a l'institut de Física Corpuscular (IFIC, centre mixt del CSIC i la Universitat de València) amb un contracte JAE-Doc del CSIC i a partir de 2015 va ser investigadora Ramón y Cajal de la Universitat de València. Des d'octubre de 2020 és professora contractada doctora de la Universitat de València, on ha impartit docència al Grau en Enginyeria Electrònica de Teleocmunicació, el Grau en Física  i el Màster en Física Avançada.

El seu tema principal  d'investigació és la física de neutrins i les seues implicacions en astrofísica i cosmología, àrea en la que ha publicat més de 60 articles en revistes científiques internacionals. Fins ara ha dirigit 3 tesis doctorals en la Universitat de València, més una altra en curs.

Mariam és membre de la col.laboració experimental internacional DUNE (Deep Underground Neutrino Experiment).

En 2008 va rebre el Premi Investigador Novel en Física Teòrica de la Real Sociedad Española de Física i la fundació BBVA, i en 2017 li va ser atorgat el Premi a la Investigació L'Oréal-UNESCO For Women in Science.

PEREZ SOLER, JOAQUIN

PEREZ SOLER, JOAQUIN

PDI-Titular d'Universitat

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) Departament d'Enginyeria Electrònica, Despatx 2.2.30 Av. Universitat, s/n. 46100 Burjassot (València) Spain (9635)43430

(9635) 43430

joaquin.perez-soler@uv.es

Biografia
 

Joaquín Pérez és professor titular del Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat de València, Estudi General, des de 2023. En 2018 es va incorporar a la Universitat de València com a professor associat del Departament d'Informàtica de la Universitat de València, Estudi General i en 2019 es va incorporar al Departament d'Enginyeria electornica como a professor ajudant doctor. Fins a 2019 ha exercit com a professor  tècnic a l'àrea d'informàtica i comunicacions per a la Generalitat Valenciana. A més, col·labora amb institucions i empreses internacionals d'investigació com la Universitat Politècnica de València, Czech Technical University of Prague, Chalmers University, Northumbria University at Newcastle, Anritsu, Ericsson AB entre altres. Va rebre el títol d'Enginyer i Doctor en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València, Espanya, en 2004 i 2009, respectivament. Ha participat en diversos projectes d'investigació internacionals, p. ex. OWIN6G, IST-UROOF, ICT-UCELLS, EU COST action IC0802, IC1101 i publicat més de 60 treballs en reconegudes revistes i conferències internacionals. També participa en projectes d'innovació docent i de conscienciació i divulgació científica com GIRLS4STEM, liderat per la UV. Els seus interessos d'investigació inclouen electrònica per a telecomunicacions, fotònica de microones, comunicacions 5G, xarxes de comunicacions heterogènies, òptica quàntica, sistemes segurs sense fils, comunicacions sense fils òptiques, sistemes integrats de fotònica i xarxes d'accés òptic. També està obert per a col·laborar en qualsevol tema d'investigació en el camp de les telecomunicacions,  arquitectura de computadors i comunicacions, física òptica i uns altres.