Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

.
.

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere signada entre la Universitat de València i Generalitat Valenciana, impulsen una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) entre homes i dones.

Durant aquesta anualitat, la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere concentra els seus esforços en analitzar i impulsar el lideratge de les dones en el panorama empresarial de la Comunitat Valenciana, especialment en l’àmbit de les TIC. El nostre objectiu principal és promoure la integració d’una perspectiva de gènere en la innovació, a través de nous models de lideratge que trenquen amb els estereotips vigents.

El workshop InnovadorAs s’ofereix a dones amb perfil professional de tipus júnior, tant del món empresarial com del món científic i acadèmic (estudiants de doctorat i postdoctorals). En el workshop, que té com a fil conductor el lideratge i la innovació, s’oferirà formació en resolució de problemes i disseny d’estratègies, en comunicació eficaç i en lideratge. Al llarg de les dues jornades, les participants podran experimentar una formació participativa i dinàmica.

Les jornades es desenvolupen entre el dijous 3 d’octubre i el divendres 4 d’octubre de 2024 en horari de 9:30 a 19:00 hores. El workshop tindrà lloc a la sala de reunions (0.0.3) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), al campus de Burjassot-Paterna.

  • La primera jornada del workshop comptarà amb la participació com a ponents d’Alain Manzano, amb la sessió “El lideratge de Servei, Integrador i Testimonial”, i Almudena Martín Castro, amb la sessió “Product discovery i investigació per al disseny”.    
  • La segona jornada del workshop comptarà com a ponents amb Alain Manzano que analitzarà “La comunicació eficaç per al desenvolupament de l’equip”, i Patricia Horrillo que guiarà una sessió per adquirir competències digitals mitjançant una “Editatona per combatre la bretxa de gènere a la Wikipedia”.

Aquest workshop és gratuït, prèvia inscripció a la web de l’esdeveniment, i comptarà amb 20 places per ordre d’inscripció. Es rebrà confirmació d'inscripció després de la seua revisió per part del comitè organitzador.

S’habilitarà una llista d’espera per gestionar places vacants. Es prega comunicar amb antelació la no assistència per imprevistos, per donar accés a les persones de la llista d’espera.

Este workshop forma part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (GVA-UV) signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General d'Innovació i l'Observatori de Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i com a tal, compta amb el finançament d'aquesta Conselleria.

Dins de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d'Igualtat.

Dijous 3 d’octubre 2024    
09:00 - 09:30     Recepció del Workshop InnovadorAs         
Benvinguda a les participants del workshop InnovadorAS.
Sala: 0.0.3 ETSE-UV

09:30 - 13:30      Jornada I - sessió A         
"El Lideratge de Servici, Integrador i Testimonial"

  • Ponent: Alain Manzano
  • Sala: 0.0.3 ETSE-UV

15:00 - 19:00      Jornada I - sessió B         
"Product discovery i investigació per al disseny"

  • Ponent: Almudena Martín Castro 
  • Sala: 0.0.3 ETSE-UV

Divendres 4 d’octubre 2024    
09:30 - 13:30      Jornada II - sessió A         
"Comunicació eficaç per al desenvolupament de l'equip"

  • Ponent: Alain Manzano
  • Sala: 0.0.3 - ETSE-UV

15:00 - 19:00      Jornada II - sessió B         
Competències digitals - "Editatona: Lideratge amb perspectiva de gènere en Wikipedia" 

  • Ponent: Patricia Horrillo
  • Sala: 0.0.3 - ETSE-UV    

19:00 - 19:15      Coenda Oficial         
Cloenda del taller

Us presentem amb una breu biografia a les persones participants en el Workshop InnovadorAs:

Alain Manzano Guerrero Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Alain Manzano Guerrero

Alain Manzano Guerrero és Graduat en Filosofia per la Universitat de València i posseïx formació de postgrau amb un Màster en Ètica i Democràcia, i un altre en Comunicació No Verbal Científica. Està certificat com Coach Advanced N.L.P. per Quàntum Leap, Inc. i és Professor i Coach Certificat per la AEPNL. També té certificacions en Rols de Belbin i Configuracions Organitzacionals. Ha...

Llegir més

Almudena Martín Castro

Almudena Martín Castro és llicenciada en Belles Arts i graduada en Física. Es dedica al disseny d'interacció i productes digitals, on acumula més de deu anys d'experiència professional. Ha treballat en diverses empreses, des de grans corporacions a empreses emergents, dissenyant tota classe de productes tecnològics, com a interfícies conversacionals, webs, ferramentes Saas i aplicacions. El seu interès per la ciència i la...

Llegir més
Almudena Martín Castro Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Patricia Horrillo Guerra Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Patricia Horrillo Guerra

Patricia Horrillo Guerra és una experta en comunicació i xarxes socials, reconeguda pel seu activisme en la democratització del coneixement en línia. Amb la fundació de Wikiesfera en 2015, ha treballat incansablement per a augmentar la participació femenina en Wikipedia i eliminar biaixos de gènere en aquest i altres espais digitals. La seua lluita per l'equitat ha portat a Wikiesfera a convertir-se en...

Llegir més

Carmen Botella Mascarell

Professora titular de Universitat (UV) i directora de la Cátedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV.

Llegir més
Carmen Botella Mascarell Càtedra Bretxa Digital Gènere UV