Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Formulari d'inscripció a la Jornada de presentació de cursos per a combatre la Bretxa Digital de Gènere 2022.
.

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), signada entre la Universitat de València i la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme (Generalitat Valenciana), impulsa una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) entre homes i dones.

Emmarcada en aquest objectiu, la Càtedra organitza aquesta jornada per a presentar una sèrie de materials en format vídeo. En concret es presentaran dues animacions per a visibilitzar la bretxa digital de gènere en situacions quotidianes, creades per la il·lustradora Cirenia Arias Baldrich, i dos cursos digitals per a aconseguir tancar aquesta bretxa, desenvolupats per les periodistes i activistes expertes en igualtat de gènere Pilar Almenar Vara i Laura Bellver Carsí.

La Jornada de presentació de cursos per a combatre la Bretxa Digital de Gènere tindrà lloc el divendres 11 de novembre de 2022, a partir de les 11:00 del matí al ADEIT (Fundació Universitat Empresa UV). Serà possible presenciar l'acte en directe des de l'ADEIT, o bé en streaming des del canal de YouTube de la Càtedra.

Aquestes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA) signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i, com a tal, compta amb el finançament d'aquesta Conselleria.

Dins de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Unitat d'Igualtat.

 

Programa
 

Divendres 11 de novembre de 2022 a l'ADEIT.

 

11:00 - 11:30 Café de Benvinguda

11:30 - 11:45 Presentació institucional i apertura jornada

  • Helena Rausell Guinot. Vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives (UV).
  • María Muñoz Blanco. Directora General per la Lluita contra la Bretxa Digital (Generalitat Valenciana)

11:45 - 12:30 Xarrada Inaugural (online)

  • Núria Vergés Bosch. Directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs de la Generalitat de Catalunya.

12:30 - 12:50 Presentació del projecte: Animacións i Cursos

  • Anabel Forte Deltell. Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV.

12:50 - 13:50 Presentació dels Cursos

  • Laura Bellver Carsí. Periodista freelance especialitzada en innovació, igualtat i màrqueting digital, així com la comunicació amb impacte social.
  • Pilar Almenar Vara. Periodista, formadora i gestora de projectes. Experta en formació en competències digitals, fake news i xarxes socials.

13:50 - 14:00 Cloenda oficial

  • Anabel Forte Deltell. Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA)
INSCRIPCIÓ a la Jornada de presentació de cursos per a combatre la Bretxa Digital de Gènere 2022

Us presentem, amb una breu biografia, les persones participants en aquesta jornada:

Núria Vergés Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Núria Vergés Bosch

Núria Vergés Bosch és professora lectora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona.

Forma part del Grup consolidat d'investigació COPOLIS, del d'innovació docent CEFOCID-COPOLIS, així com de l'Institut Interuniversitari de Dones i Gènere (IIEDG). Doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la Internet Interdisciplinary Institute de la UOC. Investiga en 5 línies principals: la relació gènere i societat de la informació; les polítiques públiques i l'Estat del Benestar; la memòria col·lectiva; les violències masclistes i les metodologies d'investigació feminista.

En relació amb aquestes temàtiques ha publicat diversos articles, participat en diverses investigacions i pertany a diverses entitats, grups i col·lectius d'investigació, de gènere i d'experimentació TIC, com el col·lectiu Donestech ...

Llegir més

Anabel Forte Deltell

Anabel Forte Deltell, directora de la càtedra, és llicenciada en Matemàtiques i Estadística i Doctora en Matemàtiques per la Universitat de València.

Actualment, treballa com a Professora Titular en el Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la UV, on desenvolupa també la seua labor investigadora i divulgativa. Les seues principals línies d'investigació són la Quantificació Bayesiana de la incertesa en selecció de models i els Models Jeràrquics Bayesians per a dades correlados. Col·labora amb diferents grups d'investigació tant a Espanya com a l'estranger en molt diverses àrees (Salut, Economia, Biologia, etc.).

És membre actiu de la International Society for Bayesian Analysis, de la Societat Espanyola de Bioestadística i la Societat Espanyola d'Estadística i Investigació Operativa. En la seua faceta com a divulgadora col·labora setmanalment en el programa de ràdio ‘Raíz de 5’ d'RNE...

Llegir més
Anabel Forte Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Laura Bellver Carsí Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Laura Bellver Carsí

Laura Bellver Carsí és licenciada en Periodisme per la Universitat de València i treballa com a periodista freelance especialitzada en innovació, igualtat i màrqueting digital, així com en la comunicació amb impacte social.

Ha completat la seua formació amb màsters d'Innovació en Periodisme, Gènere i Polítiques d'Igualtat, així com Màrqueting Digital i Comerç En línia. Ha treballat durant deu anys en agències de comunicació, on ha sigut responsable de xarxes socials i de premsa.

Actualment, és freelance i aporta la seua experiència a diferents projectes, tant propis com de tercers. Per exemple, ha co-creat i imparteix Fem TRIC...

Llegir més

Pilar Almenar Vara

Pilar Almenar Vara és periodista, formadora i gestora de projectes.

Des de setembre de 2020 ha format en competències digitals a més de 100 professores/és de l'educació pública de diversos centres formatius de la Comunitat Valenciana a través del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat de la GVA i de manera directa a diversos centres educatius.

Ha impartit classes sobre fake news i xarxes socials a més de 300 alumnes/us de la Universitat Popular de València. Al març i abril de 2021 ha format part de l'equip de Fem TRIC...

Llegir més
Pilar Almenar Vara. Càtedra bretxa Digital Gènere UV