Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Fem fora la bretxa digital de gènere

 

Fem fora la bretxa digital de gènere

 

La crisi de la covid-19 ha suposat un ús intensiu de les noves tecnologies per a mantenir l'activitat en l'àmbit laboral, educatiu i relacional. Amb això, s'han deixat al descobert les conseqüències negatives de les diferències en l'accés a les noves tecnologies. Aquestes desigualtats es concreten en el que es coneix com la bretxa digital, un concepte vinculat també a les discriminacions i els estereotips de gènere.

La bretxa digital de gènere, però, no incideix de la mateixa forma en totes les dones. Existeixen variables, com ara, l'edat, la formació o el nivell d'ingressos, que determinen les desigualtats en l'accés a les TIC. Per tant, una de les claus per a superar-la és garantir la universalitat en els coneixements i en les ferramentes que determinen les habilitats digitals necessàries en l'actualitat.

Aquesta campanya tracta de visibilitzar referents femenins per a demostrar que el trencament de la bretxa digital de génere és possible. A través de píndoles audiovisuals, es relata la història de diverses dones de diferents edats que han aconseguit superar els estereotips de génere.

Marí­a W. Pascual aprén manualitats gràcies a YouTube

Marí­a és cuidadora de dos xiquetes. Utilitza el WhatsApp per comunicar-se amb les seues amistats i familiars. A més, dedica part del seu temps lliure a fer manualitats que aprén amb ví­deos que troba a YouTube. María anima la gent major a perdre la por i «descobrir un món immens» que els ofereix la tecnologia i Internet.

Llegir més

Paula treballa al Centre de Gestió d'Emergències

A Paula sempre li agradà  la fí­sica i les matemàtiques «perquè són les assignatures que més ens ajuden a entendre el nostre dia a dia». El suport de la seua família i el seu entorn fou clau en el desenvolupament de la seua carrera formativa i professional. Hui treballa com a cap del departament de Tecnologies de la Informació i Comunicacions de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d'Emergències.

Llegir més

Claudia i Lucía han desenvolupat una aplicació per ajudar als malalts de COVID

Quatre xiquetes valencianes creen l'aplicacó Hosly desenvolupada amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes hospitalitzats. L'aplicació va guanyar el segon premi del Technovation celebrat a la Universitat Politècnica de València en 2019 i va ser finalista del Technovation Challenge 2019.

Llegir més